<strong>BLIR KONTAKTET:</strong> Advokatene Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad blir kontaktet av venner og bekjente av Anders Behring Breivik som vil gi opplysninger om terroristen. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
BLIR KONTAKTET: Advokatene Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad blir kontaktet av venner og bekjente av Anders Behring Breivik som vil gi opplysninger om terroristen. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

Venner og kjente av Breivik kontakter forsvarerne

Vil gi opplysninger om terroristens bakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet og forsvarerne i terrorsaken var forrige uke i San Diego i USA, for å gjennomføre avhør av Anders Behring Breiviks halvsøster. Hun er en av personene de håper kan kaste lys over Breiviks liv og utvikling.

Politiet har allerede avhørt en rekke av Breiviks venner og bekjente. Men det er også andre personer som ikke har vært inne til avhør som nå har kontakt forsvarerne, fordi de mener de har viktig informasjon om den terrorsiktede 32-åringen som ifølge de sakkyndige psykiaterne er utilregnelig og lider av paranoid schizofreni.

Leide ut rom - Det er vitner som har tatt kontakt med oss, som ikke er blitt avhørt av politiet. Det er venner og personer som har hatt med ham å gjøre gjennom livet, sier Geir Lippestad.

- Et vitne som har kontaktet oss leide ut et rom i leiligheten sin til Breivik. Han har forklart at de hadde mange samtaler, og det er veldig aktuelt å kunne få mer informasjon fra sånne personer, sier Lippestad.

Advokaten mener at slike samtaler kan gi nye svar.

- Hvis konklusjonen om at han er utilregnelig blir stående, vil forklaringen på hvorfor han ble som han ble, bli veldig viktig. Både for behandlingen av ham og for vurderingen av hvor farlig han er. Derfor kommer vi til å be politiet om at det gjennomføres avhør av flere av disse personene, sier Lippestad.

Vurderer avhør av faren Breivik-forsvareren tror at folk synes det er vanskelig å kontakte politiet i saken, og at de derfor ringer advokatene i stedet.

- Vi er litt overrasket over at de kontakter oss, men det kan være litt lavere terskel for å gjøre det enn å gå til politiet.

Politiet planlegger å dra til Frankrike for å avhøre Breiviks far, som er bosatt der.

- Far er åpenbart et interessant vitne, som sitter med informasjon om barndommen og ungdomstida, sier Lippestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer