Venner og kolleger sørger

Hotellet der 18 år gamle Josephine Grubben var ansatt som sommerhjelp, var stille og preget av sorg i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Josephine trolig funnet - Hele huset her er stille. Alle er stille, både personalet og vi i ledelsen. Det ligger i sakens natur. Dette er grusomt, sier hotellsjef Elsie Andvik ved Utsikten Hotel Bellevue.

Tirsdag like etter 14.30 ble ei jente funnet omkommet i Blåfjell i Flydalen øst for Geiranger. Politiet opplyser at det sannsynligvis er den savnede Josephine som er funnet, og at det trolig er skjedd en ulykke. Politiet underrettet tirsdag ettermiddag familien hennes, som har vært på plass i Geiranger i flere dager.

Nederlandske Josephine Grubben ble meldt savnet torsdag forrige uke. Siden har det vært lett med soldater fra Heimvernet og letemannskaper fra Røde Kors, samt hundeekvipasjer og helikoptre.

Får hjelp

På hotellet var det mange som hadde lært Josephine å kjenne og satte stor pris på henne.

- Det er klart at det er ganske forferdelig at en så ung pike er borte. Alle her synes det er forferdelig. Jeg merker helt klart på de unge som jobber her at de ikke er likegyldige, sier Andvik.

Både ansatte og familie har hatt kyndig hjelp til disposisjon.

- Sognepresten har også vært her og hjulpet dem og snakket med dem, sier Andvik, som trolig var den siste som så Josephine i live før hun gikk ut på tur i 8-tiden torsdag morgen.

Snakker sammen

Andvik påpeker at de snakker mye sammen.

- Det er viktig å snakke gjennom dette. Jeg tror de skal greie dette, men vi er alle dypt preget av situasjonen, sier hotellsjefen.

Hun kan fortelle at det ikke er planlagt noe spesielt på hotellet tirsdag kveld.

- Men vi kommer til å holde en lav profil. Likevel er vi et åpent hotell og livet går videre, sier Andvik.

Familiehotell

Foreldrene til Josephine, Annemarie og Gerard Grubben, samt hennes svoger og to brødre har bodd på hotellet. Også kjæresten til Josephine, Marek van de Watering, hans bror og far har oppholdt seg på Utsikten Hotel mens de har vært i Geiranger.

Tirsdag kveld holdt politiet vakt på hotellet.

- Alt jeg kan si er at vi er her, ja, sier Jon Tommy Flo ved Stranda og Nordal lensmannskontor.

(NTB-Sofia M. Fossum)