Venner om giftdrapssiktet: - Han har brukt hele livet til å hjelpe andre

Venner av den giftdrapssiktede legen er i sjokk, og beskriver ham som «gjennomført god». Politiet mener mannen er skyld i sam- boeren, Anne Linell Sundts død.

GRAVEN: Her , ved Vestre gravlund i Oslo, ligger Anne Linell Sundt begravet . Hun ble funnet død i sitt eget hjem i desember 2014. Nå er hennes samboer siktet for giftdrap. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GRAVEN: Her , ved Vestre gravlund i Oslo, ligger Anne Linell Sundt begravet . Hun ble funnet død i sitt eget hjem i desember 2014. Nå er hennes samboer siktet for giftdrap. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble Oslo-legen i 50-åra, som er siktet for forsettlig giftdrap på sin samboer Anne Linell Sundt (39), varetektsfengslet i fire uker. Mannen nekter straffskyld. Samtidig med at legen ble framstilt i Oslo tingrett onsdag, gjennomførte politiet en ny ransaking i mannens bolig. Politiadvokat Andreas Strand ønsker ikke å kommentere hva de fant eller lette etter.

- Det er fortsatt ting vi leter etter i saken, men hva det er ønsker vi ikke å si noe om med tanke på å gi potensielle medhjelpere ideer, sier Strand, som understreker at det bare er en mistenkt person i saken - den siktede legen.

Sundt og siktede ble kjent i 2011. Hun hadde store smerter og fikk behandling av ham. Men pasient-lege-forholdet utviklet seg, og de ble etter ei tid kjærester. Året etter flyttet de to sammen. Den 12. desember i fjor ble Sundt funnet død i sin egen bolig. Obduksjonsrapporten påviste store mengder av ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Politiet mener å kunne knytte legemidlene til siktede, får Dagbladet opplyst. Mannen var under politiets mistanke i flere måneder før han mandag ble pågrepet på sin arbeidsplass i Oslo uten dramatikk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.