GRAVEN: Her , ved Vestre gravlund i Oslo, ligger Anne Linell Sundt begravet . Hun ble funnet død i sitt eget hjem i desember 2014. Nå er hennes samboer siktet for giftdrap. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GRAVEN: Her , ved Vestre gravlund i Oslo, ligger Anne Linell Sundt begravet . Hun ble funnet død i sitt eget hjem i desember 2014. Nå er hennes samboer siktet for giftdrap. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Venner om giftdrapssiktet: - Han har brukt hele livet til å hjelpe andre

Venner av den giftdrapssiktede legen er i sjokk, og beskriver ham som «gjennomført god». Politiet mener mannen er skyld i sam- boeren, Anne Linell Sundts død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

I går ble Oslo-legen i 50-åra, som er siktet for forsettlig giftdrap på sin samboer Anne Linell Sundt (39), varetektsfengslet i fire uker. Mannen nekter straffskyld. Samtidig med at legen ble framstilt i Oslo tingrett onsdag, gjennomførte politiet en ny ransaking i mannens bolig. Politiadvokat Andreas Strand ønsker ikke å kommentere hva de fant eller lette etter.

- Det er fortsatt ting vi leter etter i saken, men hva det er ønsker vi ikke å si noe om med tanke på å gi potensielle medhjelpere ideer, sier Strand, som understreker at det bare er en mistenkt person i saken - den siktede legen.

Sundt og siktede ble kjent i 2011. Hun hadde store smerter og fikk behandling av ham. Men pasient-lege-forholdet utviklet seg, og de ble etter ei tid kjærester. Året etter flyttet de to sammen. Den 12. desember i fjor ble Sundt funnet død i sin egen bolig. Obduksjonsrapporten påviste store mengder av ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Politiet mener å kunne knytte legemidlene til siktede, får Dagbladet opplyst. Mannen var under politiets mistanke i flere måneder før han mandag ble pågrepet på sin arbeidsplass i Oslo uten dramatikk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn