Kristiansand  20100715.
Teknikere fra politiet i arbeid på stedet langs elven Otra i Kristiansand, der en person ble funnet omkommet torsdag ettermiddag.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Kristiansand 20100715. Teknikere fra politiet i arbeid på stedet langs elven Otra i Kristiansand, der en person ble funnet omkommet torsdag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Venner truet med hevnaksjon

Venner av drapsofferet Levi Sørensen (20) skal ha truet med hevnaksjon. Kort tid etter meldte to personer seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND (Dagbladet): Før de to drapssiktede, en mann på 21 og en annen på 22, meldte seg for drapet på Levi Sørensen (20) i Oslo i går kveld, lovet folk i miljøet en hevnaksjon.

Ifølge en kilde skal det den siste tida ha blusset opp, og at «folk hadde ventet på at noe sånt skulle skje».

Dumpet i elva Ifølge Aftenposten ble Sørensen, mens han lå hjemme i sin egen seng i Gimleveien 8, skutt i hodet og strupem kuttet. Etterpå skal han ha blitt dumpet i elva Otra rundt 100 meter unna.

 - Jeg er glad de meldte seg for politiet. Det var det lureste de kunne gjøre, og jeg tror de gjorde det av redsel. Det kunne fort gått galt, sier en kilde med kjennskap til både den drepte og de siktede.

• LES OGSÅ: - De drapssiktede bodde hos offeret

- Lurt å melde seg Advokat Ole Petter Drevland er forsvarer for 22-åringen. Han ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen, siden han så langt ikke har diskutert det med sin klient.

- Det eneste vi ble enige om, var at det var lurest at han meldte seg, sier Drevland til Dagbladet.  

Ifølge advokaten blir de to drapssiktede flyttet til Kristiansand i dag.  

Ønsket kontakt 21-åringens forsvarer, advokat Ketil Magnus Berg, vil heller ikke si hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

- Så lenge han ikke selv har forklart seg til politiet eller en dommer, vil jeg ikke si noe om hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld, sier Berg til Dagbladet.

Ifølge Berg skal de to siktede selv ha ønsket å ta kontakt med politiet. Han ble selv med de to da de meldte seg for oslopolitiet i går.

• LES OGSÅ: - Levi stilte opp for alle

DREPT I SENGA: Levi Sørensen (20) ble drept i sin egen seng, og liket dumpet i elva Otra. Foto: Privat
DREPT I SENGA: Levi Sørensen (20) ble drept i sin egen seng, og liket dumpet i elva Otra. Foto: Privat Vis mer