STYGT SYN  : Det var et jegerlag som fant de tre valpenene som ble avlivet med hammer. Gjerningsmannen hevdet at han hadde begravet hundene, men synet som møtte jegerne forteller en annen historie. Foto: FEDRELANDSVENNEN
STYGT SYN : Det var et jegerlag som fant de tre valpenene som ble avlivet med hammer. Gjerningsmannen hevdet at han hadde begravet hundene, men synet som møtte jegerne forteller en annen historie. Foto: FEDRELANDSVENNENVis mer

Venneslamann avlivet tre valper med hammer

Fikk 5000 i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) :En venneslamann fikk nylig 5000 kroner i bot for grov dyremishandling av tre valper. Ifølge Fedrelandsvennen skal mannen ha brukt en hammer for å avlive dem.

Et forferdelig syn møtte jegerlaget som fant valpene i begynnelsen av oktober. Valpene ble funnet ved et grustak i Vennesla, tydelig preget av torturen de hadde blitt utsatt for. I tillegg hadde flere flere dyr forsynt seg av kadaverne.

- Det er det mest grusomme jeg har sett. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal ordlegge meg, sier Torhild Røsand til avisen.

Dagbladet har valgt å ikke publisere flere av bildene i saken på grunn av det støtende innholdet.

Ikke gravlagt Venneslamannen hevdet overfor politet at han hadde avlivet hundene på en human måte og gravlagt dem. Dette stemmer dårlig overens med synet som møtte jegerlaget.

Ifølge politiadvokat ved Agder politidistrikt, Eirik Ramsland, bøtelegges mannen for brudd på dyrevelferdslovens paragraf om avlivning.

- Mannen er bøtelagt for å ha avlivet dyr på en dyrevelferdsmessig uforsvarlig måte. I tillegg bøtelegges han for å ha begravet valpene uforsvarlig, sier han.

Han påpeker også at valper på mer enn åtte dager ikke kan avlives med slag mot hjernen som gir umiddelbart bevissthetstap.

Flere ville hjelpe Funnet vakte sterke reaksjoner i Vennslaområdet og flere meldte seg for å hjelpe anmelder Røsand i saken. Blant dem var advokat Hanne-Eva Müller. Hun ville kostnadsfritt stå i spissen for en privat straffesak dersom påtalemyndigheten henla saken.

- Jeg er forbløffet over at ikke flere fremmer dyrevernsaker som private straffesaker. Jeg har ikke registrert private straffesaker vedrørende dyrevern generelt sett og mener dette burde vurderes mer, fortalte hun til avisen.

Derfor er både Røsand og Müller fornøyde med resultatet i saken.

- Det viktigte var at saken ikke måtte gå upåaktet hen, eller at saken skulle bli henlagt. Nå er det reagert med en bot. Når det gjelder botens størrelse, så er ikke bøtelagte bemidlet, og det er det tatt hensyn til. Dermed anser jeg denne saken som avsluttet for min del, sier advokat Müller.