Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vennetjenester

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Sp-politikeren Eli Arnstad gikk i slutten av november i fjor av som leder for det statlige miljø- og energiforetaket Enova. Årsaken var alvorlige påstander om mobbing og dårlig arbeidsmiljø. Kort tid etter fikk Arnstad en konsulentavtale med sin partifelle Åslaug Hagas departement om å levere tjenester som tilsvarer en dags arbeid pr. uke i ett år, til en verdi av opp mot 450 000 kroner. Nå har reportasjer i Dagens Næringsliv avdekket at Olje- og energidepartementets avtale med Arnstad bryter med de fleste bestemmelser i loven om offentlige anskaffelser.

At departementet i en slik sak presterer å bryte fire bestemmelser i loven, viser at forrige regjerings kampanje om «et enklere Norge» kanskje ikke kom helt i mål. På den annen side er denne loven ment å skulle sikre likebehandling og forhindre nettopp vennetjenester i vårt lille land. Statsråd Haga bedyrer at engasjementet av Arnstad ikke var noen vennetjeneste. Desto mer omhyggelig burde hun og hennes departement vært med å følge alle formelle regler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media