Politiet med ny Anne-Elisabeth Hagen-hypotese:

Venninna: - Har tenkt den tanken hele veien

Selv om Liv Engom hele tiden har trodd at venninna hennes har blitt drept, var det tøft å høre politiet fortelle at dette nå også er deres hovedhypotese.

DET SISTE MØTET: Anne-Elisabeth Hagen (t.v.) og Liv Engom (t.h.) møttes til skolegjenforening i fjor sommer. Det markerte også 50 års vennskap. Foto: Privat
DET SISTE MØTET: Anne-Elisabeth Hagen (t.v.) og Liv Engom (t.h.) møttes til skolegjenforening i fjor sommer. Det markerte også 50 års vennskap. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag gikk politiet ut og fortalte at de har byttet hovedhypotese i etterforskningen av Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Politiet har, helt siden saken ble kjent i januar i år, holdt fast ved at de tror hun har blitt bortført.

Nå sier politiet at Hagen mest sannsynlig har blitt drept.

I et intervju med Dagbladet i april, fortalte Hagens venninne, Liv Engom, om den følelsesmessige berg-og-dalbanen hun har vært gjennom etter at hun fikk vite at venninnen var forsvunnet.

Samtidig fortalte Engom at hun hadde bestemt seg for at Hagen ikke kommer hjem i live.

- Hver gang det dukker opp noe i avisa eller på TV, så får man håp. Finner de henne nå, tenker man. Men så går det dager og uker uten at det skjer noe. Man faller ned i en bølgedal. Det er slitsomt og utmattende. Jeg har selv bestemt meg for at hun ikke kommer hjem i live. Det er en stygg tanke, men det er for å beskytte meg selv mot de verste nedturene, sa Engom.

Ikke forbauset

Nå, to måneder etter intervjuet, forteller Engom til Dagbladet at det var tøft for henne å se på politiets pressekonferanse. Hun sitter igjen med mange forskjellige tanker, men forteller at hun ikke ble forbauset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer