Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venninne: - Helt forferdelig

Venner og bekjente i dansemiljøet som Barbro Zedini (26) tilhører, er svært urolige over forsvinningen. De frykter noe alvorlig kan ha skjedd med danserinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da jeg hørte at Barbro ikke hadde dukket opp til en avtalt danseopptreden forrige lørdag kveld, ble jeg urolig. Hun holder alltid avtaler, og sier fra dersom hun ser hun kommer for seint, sier danse-kollega Kirsten Toubro.

Toubro og Zedini har sittet sammen i styret i Al Farah, som er en landsdekkende forening for magedansere. Zedini sitter nå som leder av foreningen.

Åpen og pålitelig

- Hun er en stor ressurs for miljøet, og vier all sin fritid til dansen. Et av hennes viktigste mål er at magedansermiljøet skal bli tatt seriøst, sier Toubro. Hun karakteriserer forsvinningen av danse-kollegaen som «bekymringsfullt og helt forferdelig».

Bildet av Zedini som en åpen, samvittighetsfull og pålitelig dansekollega og venn, er det som går igjen også blant andre venner og dansekollegaer Dagbladet i går var i kontakt med. Allerede forsvinningskvelden reagerte venner på at hun ikke ga beskjed om hvor hun var. - Alarmerende! Helt gærent! sier en av Zedinis venner.

Barbro Zedini er utdannet danser, men har bare vært aktiv magedanser de siste tre årene. Til tross for den korte tida, har 26-åringen rukket å plassere seg blant de aller beste orientalske danserne i Norge.

Venner i miljøet karakteriserer henne som ambisiøs og med svært høy arbeidsmoral.

Hun holder jevnlig dansekurs, og er tilknyttet Center for Afrikansk Kulturformidling. Det siste året har hun opptrådt regelmessig på restaurantene Al Amir og Habibi i Oslo, i ambassader og ved private tilstelninger.

Gledet seg

- Dansen betyr enormt mye for Barbro. Sist jeg snakket med henne, gledet hun seg til oppdragene hun hadde den helga hun forsvant, sier en av kollegaene som sist var i kontakt med Zedini.

Folk i dansemiljøet stiller seg sterkt tvilende til teorien om at hun kan ha hatt en jobbrelatert avtale den morgenen hun forsvant. De hevder at oppdrag aldri inngås på morgenen. Derimot tas jobbintervjuene ved restauranten når den åpner, eller de foretas per telefon.