Venninne: - Nå er jeg dødslettet

- Hadde en god magefølelse for at Monica ville dukke opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venninna og flyvertinne-kollegaen som var på fire dager Aten-ferie sammen med Monica Barstad, er jublende glad over bekreftelsen på at Monica nå har meldt seg i live.

- Jeg er dødslettet. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg har hatt en god magefølelse for at saken ville løse seg, sier Norwegian-kollegaen og venninnen til Dagbladet.

Hun har gått av nattjobb på Norwegians base på Sola for et par timer, og er uendelig glad etter sju dager i uvisse.

Hadde satt inn penger Monica Barstad forsvant sporløst fredag kveld 7. juni etter flere mislykkede forsøk på flyplassen Aten på å betale flybillett, frisør og å ta ut penger i minibanken på et kort uten tilsrekkelig dekning.

I natt kom det første elektroniske sporet på ei uke etter den 26 år gamle kvinnen, som ble meldt savnet av foreldrene på politihuset i Stavanger allerede lørdag 9. juni.

Etter klokka 01 i natt tok hun ut 200 euro (1 600 kroner) med det samme bankkortet i en bankautomat i Aten.

- Familien hadde satt inn penger på kontoen hennes etter problemene forrige fredag, opplyser politiadvokat Anne Hølland i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

<strong> GARDERMOEN:</strong>  Dette bildet av Monica Barstad er tatt på Gardermoen 26. mai før avreise til ferien i Aten. Foto: Privat.
GARDERMOEN: Dette bildet av Monica Barstad er tatt på Gardermoen 26. mai før avreise til ferien i Aten. Foto: Privat. Vis mer

Banken har bare registert det ene forsøket på å bruke kortet i natt, og Kripos har bedt greske kolleger om å få opptak fra overvåkningskameraet ved minibanken.

- Er i Aten Norwegian-kollegaen fikk den siste sms-meldingen fra Monica midt på dagen forrige fredag om at hun var i Aten og ville ta kontakt.

De to venninnene og kollegene dro fra Gardermoen søndag 26. mai, og var sammen til torsdag 30. mai. Da skulle venninnen hjem til Norge og tilbake på jobb som planlagt, mens Monica, som var sykmeldt, skulle besøke en annen venninne fra Rogaland lørdag 1. juni.

Tidlig torsdag morgen 30. mars dro Monica med ferje fra Aten til ferieøya Santorini, der hun var to netter før hun traff den andre venninna på Kreta som avtalt.

Reisevant og pertentlig Men bare etter noen timer sammen med venninna på Kreta, returnerte hun til Santorini. Der var hun i fem døgn før hun dro tilbake til Aten torsdag 6. juni for å finne fly til Norge dagen etter. Hun skulle rekke Nordsjørittet på sykkel i Egersund lørdag 8. juni.

<strong> AKROPOLIS:</strong>  Monica Barstad på historisk grunn i Aten 28. mai. Foto: Privat.
AKROPOLIS: Monica Barstad på historisk grunn i Aten 28. mai. Foto: Privat. Vis mer

Problemet for den svært reisevante og pertenlige 26-åringen startet på flyplassen i Aten allerede ved 07-tiden fredag 7. april da det ikke var dekning på bankkortet for billetten til 4 600 kroner (600 euro).

De siste sporene etter Monica

Dette skjedde forsvinningsdagen

Dette er de kjente bevegelsene fredag 7. juni da Monica Barstad sist ble ble sett i Aten:

- kl. 06 lokal tid (05 norsk): blir hentet av drosje på Merida Hotel og kjørt til flyplassen 17 kilometer unna for å rekke et tidlig fly til Norge, betaler sjåføren.

- ca. kl. 07 lokal tid: ikke dekning på bankkortet til å betale 4 600 kroner (600 euro) for flybilletten som hotellet har booket, reisen til Norge blir kansellert.

- kl. 12.32 lokal tid (11.32 norsk): sender sms hjem til venninne og Norwegian-kollega i Stavanger, som hun var på spontan ferietur sammen med i Aten i fire dager fram til 30. mai. Forteller at hun er i Aten og tar kontakt snart. Det skjer ikke.

- ca. kl. 15 lokal tid: skal være observert på flyplassen i Aten av norske reisende etter at savnetmeldingen med bilder var kjent i norske nettaviser. Faren fikk vite tre dager seinere at hun hadde forhørt seg på flyplassen om flybillett til Santorini utpå dagen fredag.

- kl. 16 lokal tid: hos frisør Agelika Faita på flyplassen for å vaske og stelle håret.

- ca 18.30 lokal tid: prøver å kjøpe ferjebillett til Santori, har ikke penger på kortet, opplyser reisebyrå-ansatt til Stavanger Aftenblad.

- ca. 18 - 19 lokal tid: flere mislykkede forsøk på å ta ut kontanter fra minibanker på flyplassen og andre steder i Aten.

- kl. 22.46 lokal tid (21.46 norsk): sender sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Der stoppet elektroniske spor - fram til fredag 14. juni kl. 01.41: Monica tar ut 1 600 kroner (200 euro) med sitt bankkort i en bankautomat i Aten, og ringer familien på morgenen noen timer seinere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer