TENNER LYS: Duang Persen var venninne av den avdøde kvinnen. Hun tente et lys og la ned blomster foran firemannsboligen hvor kvinnen, hennes sønn og den sitkede mannen bodde. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
TENNER LYS: Duang Persen var venninne av den avdøde kvinnen. Hun tente et lys og la ned blomster foran firemannsboligen hvor kvinnen, hennes sønn og den sitkede mannen bodde. Foto: Ådne Husby Sandnes / DagbladetVis mer

Venninne av den drepte mora: - Håper de får det bedre i det neste livet

La ned blomster og tente lys utafor boligen hvor den 37 år gamle thailandske kvinnen og hennes sønn ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIRKENES / OSLO (Dagbladet): Utafor firemannsboligen hvor den 37 år gamle thailandske kvinnen og hennes tolv år gamle sønn ble drept i natt, har en venninne av kvinnen lagt ned blomster og tent et lyst.

En mann som også bodde i leiligheten og var gift med kvinnen, er siktet for ugjerningen. Han er selv alvorlig skadd og ligger på sykehuset, men er utenfor livsfare.

Politiet mener det ikke var noen andre i leiligheten i natt, da hendelsen skjedde.

- Kom mye på besøk

Venninna, Duang Persen, var den avdøde kvinnenes forlover og gode venn.

- Det er trist. Jeg håper at de får det bedre i det neste livet, sier Persen til Dagbladet.

SIKRER ÅSTEDET: Politiet i Kirkenes er på plass utafor firemannsboligen. De venter på at Kripos skal komme for å gå gjennom åstedet. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
SIKRER ÅSTEDET: Politiet i Kirkenes er på plass utafor firemannsboligen. De venter på at Kripos skal komme for å gå gjennom åstedet. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer

Persen driver en asiatisk butikk i Kirkenes, og de første årene den avdøde kvinnen bodde i Norge, kom hun ofte til butikken.

Persen forteller at hun ikke klarer å jobbe når noe så trist har skjedd.

- Hun kom mye på besøk, og vi var mye sammen. Da hun var ferdig på skolen med norskkurs, hadde hun ikke noen plass å gå, og kom til meg, sier Persen.

Sønnen til den 37 år gamle kvinnen, hadde nettopp fylt tolv år. Kvinnen og den siktede mannen har vært gift siden 2013, men var ifølge politiet i ferd med å gå fra hverandre.

I den sammenheng var kvinnen hos politiet i forrige uke, altså i forbindelse med et forvaltningsvedtak og opphold i Norge for sønnen sin.

Det kom fram under en pressekonferanse tidligere i dag. Kvinnen og hennes sønn var begge thailandske statsborgere. Den siktede mannen er norsk.

Fant et skytevåpen

Etterforskningsleder Kirkenes-politiet Torstein Pettersen, forteller at de har funnet et skytevåpen i leiligheten.

- Vi antar at det er det aktuelle våpenet, sier Pettersen.

Hva slags våpen det dreier seg om, vil ikke politiet gå ut med på nåværende tidspunkt. Våpenet er imidlertid registrert, ifølge stasjonssjef ved Kirkenes politistasjon Hans Møllbakken.

Politiet i Kirkenes har anmodet Kripos om bistand, og de vil ankomme i løpet av dagen, forteller politiet, som ønsker at Kripos skal få anledning til å undersøke åstedet.

- Men det er ikke sikkert vi får anledning til å gjøre slike undersøkelser i dag, sier Møllbakken.

Politiet i Kirkenes fokuserer nå på vitneavhør.

- Vi prøver å avhøre mange personer rundt de involverte, altså omgangskrets, naboer og kolleger, sier etterforskningsleder Pettersen.

Fikk melding om bråk

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 04.13 natt til mandag. Meldingen gikk ut på at det hadde vært bråk i en leilighet i Kirkenes.

Da politipatruljen kom fram, fant de tre personer i leiligheten.

Det var naboer som meldte om bråket natt til mandag. Dagbladet har vært i kontakt med en av dem.

- Jeg oppfattet ikke helt hva det var, sier naboen.

Den aktuelle leiligheten hvor skyteepisoden fant sted, er en del av en firemannsbolig med to forskjellige oppganger. Firemannsboligen er i Kirkenes sentrum.

- Politiet var her med en gang, men jeg skjønte ikke hva det var før det kom på nyhetene i morges. Det er helt forferdelig, sier naboen, som ikke kjente personene veldig godt.

- Men jeg har aldri hørt noe bråk før.