Venninne av Julio Kopseng: - Han er omtenksom og veldig opptatt av rettferdighet

Kan ikke skjønne at vennen skal være en serievoldtektsmann.

VITNER FOR KOPSENG: Kopsengs venninne (31) er overbevist om at han er uskyldig. I dag vitner hun til fordel for ham i retten. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
VITNER FOR KOPSENG: Kopsengs venninne (31) er overbevist om at han er uskyldig. I dag vitner hun til fordel for ham i retten. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Julio er en veldig engasjert person. Han er veldig nysgjerrig, omtenksom, og bryr seg veldig mye om folk rundt ham. Han er veldig opptatt av rettferdighet, er den første til å ta svake i forsvar.

Det forteller en 31-årig kvinne som har vært en nær venn av Julio Kopseng (38) i nær et tiår. Hun er ett av vitnene som forklarer seg til fordel for den serieovergrepstiltalte danseren i retten, og kjenner seg overhodet ikke igjen i beskrivelsene av ham.

31-åringen forteller at hun reagerte med vantro første gang hun hørte om voldtektsanklagene.

- Jeg prøvde å oppsøke andre som kjente Julio, for å finne ut om jeg var helt på jordet. Om jeg var den eneste i Norge som har opplevd ham som en ålreit fyr.

Omfattende tiltale Borgarting lagmannsrett har lagt bak seg én av tre måneder i den svært omfattende overgrepssaken. 38-åringen er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på 17 kvinner i tidsrommet 2001 til 2013, og risikerer forvaringsstraff dersom han blir funnet skyldig.

Den 31-årige venninna har gjentatte ganger uttalt seg støttende om Kopseng overfor Dagbladet, seinest foran den siste tingrettssaken i fjor høst. Da uttalte hun og ei annen venninne av ham at danseren var så populær at han ikke trengte å voldta noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer