FUNNET DØDE: Mor og to voksne døtre er funnet døde i leilighet på Romsås. De skal ha levd et isolert liv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FUNNET DØDE: Mor og to voksne døtre er funnet døde i leilighet på Romsås. De skal ha levd et isolert liv. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Tre kvinner funnet døde på Romsås:

Venninne om de avdøde: - De ble glemt av omverdenen

De tre kvinnene har ligget døde i leiligheten siden i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke ble tre kvinner funnet døde i en leilighet på Romsås i Oslo. De har ligget der siden i sommer.

Politiet mistenker ikke at kvinnene har blitt utsatt for noe kriminelt. Men fortsatt leter de etter svar på hva som kan ha skjedd.

- Levd et tragisk liv

Dagbladet har vært i kontakt med en av kvinnenes venninner fra oppveksten. Hun er preget av dødsfallene, selv om hun ikke har hatt kontakt med noen av kvinnene på flere år..

- De har valgt å isolere seg, og ble dermed glemt av omverdenen, sier venninnen og fortsetter:

- De har levd et tragisk liv som fikk en tragisk avslutning.

- Har aldri sett dem

En av politiets hypoteser er at kvinnene har vært syke før de døde, men at de av uviss grunn ikke oppsøkte helsehjelp. Mangel på mat og avmagring er også en mulig dødsårsak, ifølge politiet.

Kvinnene ble funnet i en kommunal leilighet. Naboer Dagbladet har vært i kontakt med tegner også et bilde av at kvinnene har levd et isolert liv.

- Jeg tar sjelden heisen og går mye trapper på grunn av ryggen. Jeg har likevel aldri sett dem, sier Fawzie Rawan, som bor i leiligheten over den kvinnene ble funnet døde.

Også politiet er av den oppfatningen.

- De har levd et isolert liv, med lite kontakt med omverden, sier Kjetil Moen, politioverbetjent ved Voldsavsnittet i Oslo.

Afrikansk opprinnelse

Alle tre var norske statsborgere av afrikansk opprinnelse. Politiet jobber nå med å innhente historikk, både om deres sosiale liv og helsetilstand, for å få klarhet i hva som kan ha skjedd.

Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide bekrefter at det var den eldste kvinnen som sto oppført som leietaker i den kommunale leiligheten.

- Kvinnen hadde så vidt jeg vet en ordinær og langsiktig leieavtale med kommunen. Jeg er ikke kjent med at hun var mottaker av kommunale tjenester nå, men vi ettergår fakta i saken, sier Eriksen Søreide, som sier han ikke vet når kommunen sist hadde kontakt med moren i 60-åra.

Bydelen skal nå gå gjennom når kvinnen sist hadde kontakt med kommunen, og om når kvinnen sist betale månedsleien. Søreide sier at de har grunn til å tro at den ikke har stått ubetalt så lenge.

Søreide sier at det er opp til innbyggerne selv å ta kontakt med kommunen dersom man for eksempel trenger helsehjelp.

- Alle kommuner og bydeler har et bredt spekter av tilbud som retter seg mot befolkningen, men det er opp til den enkelte å oppsøke det, sier han.