Venninne tror ektemannen forgiftet kona

Den arsenikkforgiftede kvinnens tidligere venninne (48) frykter for hennes liv, siden hun fremdeles bor sammen med mannen som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venninnen vitnet i straffesaken mot 46-åringen i Oslo tingrett i går. 46-åringen er tiltalt for å ha forgiftet sin kone (43) ved å ha injisert tarmbakterier i blodet hennes i 1997, og for gjentatte ganger ha forgiftet henne med arsenikk, også mens hun lå på Ullevål sykehus. Paret bor likevel fremdeles sammen. Hun støtter ham, og nekter å vitne i rettssaken mot ektemannen.

Mannen ble rasende

Det 48-årige vitnet ble kjent med paret midt på 90-tallet. Hun fikk umiddelbart et dårlig inntrykk av ektemannen. Over en periode på flere år kom vitnet og den tiltaltes kone nærmere hverandre. Blant annet fortalte kona sin venninne om sine alvorlige og langvarige sykdomstilfeller.

- Ved en anledning kom ektemannen over oss mens vi snakket om sykdommen. Da ble han rasende og gikk sin vei, fortalte venninnen.

Mistanke

Vitnet mistet til tider kontakten med kona, også i periodene da kvinnen lå på sykehuset med forgiftning. Hun ante at noe var galt da parets barn, som var bestevenn med hennes barn, havnet på barnehjem i forbindelse med arsenikkforgiftningen.

Seinere, da venninen hadde fått vite at hun hadde blitt forgiftet, snakket de to venninnene på kafé om hvem som kunne ha forgiftet henne. Venninnen spurte om ektemannen.

- Jeg har mistenkt ham flere ganger, det kommer og går, sa kona til venninnen.

- Hun sa at hun valgte å tro på ham og satse på ekteskapet. Hun var veldig klar over at det var ektemannen og ingen andre som hadde forgiftet henne, sa venninnen i retten.

- Dikterte kona

Deretter vitnet venninnen for politiet. Da hun ringte kona igjen ei uke seinere, var kvinnen rasende. Men det skjedde noe under samtalen som fikk venninnen til å grøsse.

- Jeg hørte pusting i telefonen. Jeg kunne høre at ektemannen hvisket i bakgrunnen, og kona gjentok alt han sa ordrett. Dette pågikk i en time. De skjønte ikke at jeg kunne høre hva som skjedde, sa vitnet i retten.

- DIKTERTE: Forsvarer Berit Reiss-Andersen og tiltalte hørte i går i retten en vennine av kona fortelle at tiltalte dikterte kona.