Venninnen ble sjefsmobber

STAVANGER (Dagbladet): Den 20 år gamle kvinnen som skal ha stått bak de groteske overgrepene i Egersund-saken, var i utgangspunktet perlevenn med sitt offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kom fram under utspørringen av det 22 år gamle mobbeofferet, som fortsatte i Gulating lagmannsrett i dag. Kvinnen ble angivelig tvunget til sex, skutt på med luftgevær, satt fyr på og fornedret på andre måter over en periode på flere uker.

En 20-årig tidligere venninne av offeret er pekt ut som hovedperson bak overgrepene.

- I begynnelsen likte jeg henne svært godt. Vi var kjempevenner, og kjørte rundt og spilte musikk og hadde det kjempebra, fortalte 22-åringen.

Omslaget skal ha kommet da to av de fire medtiltalte guttene flyttet inn i huset der de to jentene bodde. Kort tid etter ble venninnen aggressiv, og vennegjengen startet plagingen som sendte 22-åringen på psykiatrisk sykehus.

'Mistret kontrollen'

Hvorfor hennes tidligere venninne plutselig satte i gang fysisk og psykisk tortur, kunne ikke Egersund-jenta gi noen god forklaring på.

- Jeg spurte henne etterpå, men hun sa bare at hun mistet kontrollen, sa 22-åringen.

Under utspørringen i dag, kom det fram at offeret i ettertid har hatt kontakt med 20-åringen. Hun skrev brev til sin overgriper og overnattet til og med hos henne noen ganger.

Dette begrunnet Egersund-jenta med at hun ikke hadde noen andre venner, og at 20-åringen hadde bedt om unnskyldning.

«Du trenger ikke å være redd, for jeg skal ikke skade deg mer,» skal 20-åringen ha sagt til sin tidligere venninne.

Sex med tilskuere

Men en unnskyldning er likevel ikke nok for offeret, som blant annet måtte ha sex med en av guttene i gjengen mens de andre sto rundt og så på.

- De kunne tenkt at det var galt, og hva konsekvensene måtte bli. Likevel gjorde de dette mot meg. Hvorfor? spør 22-åringen.

De fem tiltalte hevder at jenta ikke protesterte, og at de derfor trodde hun var med på det. Hun innrømmet i dag at hun ikke nektet høylydt, angivelig fordi hun fryktet for konsekvensene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer