Venninnen forteller alt

24-åringens venninne har overlevert materiale til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mijailo Mijailovic' (24) flyttet inn til en kvinne i Stockholm umiddelbart etter angrepet på Anna Lindh. Nå er kvinnen avhørt.

Ifølge Aftonbladet har politiet sikret seg flere viktige spor i etterforskningen av den mistenkte 24-åringen etter drapet på Anna Lindh.

Blant annet har de sikret seg vitneavhør av det som karakteriseres som et nøkkelvitne i saken de bygger mot 24-åringen.

Politiet i Stockholm har avhørt kvinnen den mistenkte flyttet inn til rett etter at Lindh ble drept. Denne kvinnen skal ifølge avisa ha gitt politiet en detaljert oversikt over alle bevegelsene den mistenkte foretok seg etter at han flyttet inn. I tillegg skal hun ha overlevert et eller flere plagg eller ting 24-åringen la igjen i leiligheten hennes.

Politiet ønsker ikke kommentere Aftonbladets opplysninger.

DNA-analysen snart klar

Samtidig har politiet jobbet på spreng for å få på plass de viktigste bevisene mot mannen de mener er gjerningsmannen. Flere vitner har blitt avhørt i løpet av helgen, uten at politiet ønsker å si noe om nye opplysninger har dukket opp.

- Vi undersøker blant annet materiale vi beslagla ved husransakelsen hos den mistenkte, sier politiets pressetalsmann Ulf Göranzon til avisa.

Den mye omtalte DNA-analysen er sendt over til Forensic Science Service i Birmingham. Svenskenes egen DNA-analyse av mordvåpenet ga ikke noen DNA-profil. Nå håper de at de britiske ekspertene er i stand til å finne noe på Mora-kniven.

Den meget omfattende analysen tar vanligvis fra ti til tolv uker å gjennomføre, men på grunn av sakens karakter har laboratoriet i England gått med på å prioritere analysen. Derfor håper svensk politi å kunne presentere en foreløpig DNA-analyse av sporene fra mordvåpenet allerede i løpet av denne uka.

HUSRANSAKELSE: Politiet i Stockholm har brukt helgen på å gå gjennom alt de beslagla fra husransakelsen av den mistenktes bolig.
MISTENKT: Mihajlo Mihajlovic er politiets hovedmistenkte for drapet på Anna Lindh.