Venninnen satte politiet på sporet

Sara (5) var vitne til at hennes like gamle venninne Samantha ble kidnappet. Hun klarte å gi politiet et så godt signalement at de nå har arrestert mannen de mente kidnappet, voldtok og drepte den lille jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble en 27 år gammel fabrikkarbeider arrestert, mistenkt for drapet på fem år gamle Samantha Runnion. Alejandro Avila ble for to år siden frikjent for antasting av to ti år gamle jenter.

Politiet mener de nå har gode nok bevis for at mannen kan siktes og tiltales for det grusomme drapet som har sjokkert et helt samfunn i California.

Dersom Avila blir tiltalt for drap under spesielle omstendigheter og dømt av en jury, kan han få dødsstraff, melder Reuters.

- Jeg er 100 prosent sikker på at vi har rett mann. Vi mener at de fysiske bevisene vi har, informasjonen vi har hentet inn og hjelpen vi har fått fra publikum vil bevise at han tok livet av Samantha Runnion, sa sheriff Mike Carona på en pressekonferanse.

Polititegning

Samantha ble bortført mandag formiddag, mens hun lekte med sin venninne Sara i Stanton i California - kun 50 meter unna huset til Samanthas familie.

Sara ga politiet en god beskrivelse av kidnapperen som latet som han lette etter en savnet valp. Foran øynene til Sara tok han tak i Samantha som kjempet i mot så godt hun kunne. Polititegnere har etter samtaler med Sara kunnet skissere en tegning som passer godt overens med Avila.

- Jeg er nødt til å takke Sara. Hun var et fantastisk vitne og har gjort en strålende jobb. Hun sa forresten her om dagen at hun ikke er lei seg lenger, fordi hun vet Samantha er i himmelen, sa sheriff Corona.

Samantha Runnion ble funnet under 24 timer etter kidnappingen. Hun ble funnet naken, voldtatt og kvalt i utkanten av en skog.

Angitt av eks-en

I tillegg til polititegningen fikk også politiet et tips av Avilas tidligere kjæreste og han som leier ut leiligheten til Avila. De hadde sett at Avila grundig undersøkte bilen sin i dagene etter at Samantha ble funnet.

Selv hevdet den mistenkte at han gikk alene på et kjøpesenter da Samantha ble bortført.

DREPT: Samantha Runnion (5).
ARRESTERT: Alejandro Avila (27).
PLAKAT: Slike plakater ble hengt opp i Stanton med spansk tekst: «Etterlyst for drap».