Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venninnene knivstakk henne 19 ganger

Peyton Leutner snakker ut for første gang etter at venninnene hennes lurte henne med i en skog for å drepe henne for fem år siden.

SNAKKER UT: Peyton Leutner overlevde på mirakuløst knivstikkingen for fem år siden. Foto: ABC News via AP / NTB scanpix
SNAKKER UT: Peyton Leutner overlevde på mirakuløst knivstikkingen for fem år siden. Foto: ABC News via AP / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har lært meg å akseptere alle arrene jeg har. Det er bare en del av meg. Jeg tenker ikke mye på dem. De vil sannsynligvis forsvinne etter hvert.

Det sier Peyton Leutner (17) i sitt første intervju etter at hun i 2014 på brutalt vis ble forsøkt drept av sine egne venninner, til ABC News.

Ble knivstukket 19 ganger

Det brutale drapsforsøket på den da 12 år gamle Leutner gikk verden rundt i 2014.

To jevnaldrende jenter lokket Leutner inn i et skogholt i Wukuesha i delstaten Wisconsin. Der stakk de henne 19 ganger med kjøkkenkniv.

Leutner overlevde på mirakuløst vis, etter å først ha klart å slepe seg til en bilvei i nærheten - der hun ble funnet av en syklist.

Det som for alvor gjorde at drapsforsøket oppsiktsvekkende var motivet de to 12 år gamle jentene oppga. De forklarte at «Slender Man», opprinnelig en grøsserkarakter funnet opp som fornøyelse på en komiskrekkside på nettet, hadde befalt dem å gjøre det.

De to jentene ble i fjor dømt til henholdsvis 40 og 25 års tvungen psykisk helsevern.

TRAILER: Han setter seg fast i hodet ditt som et virus. Tenåringer og barn forsvinner. Har du hørt om Slender man? Norgespremiere 18. mai. Video: Screen Gems Vis mer

Skremt av «Slender Man»

I åra som har gått siden det gruoppvekkende drapsforsøket har 17-åringen fokusert på å komme seg på beina igjen og gjenoppbygge livet sitt.

Nå snakker hun ut for å ta tilbake sin egen historie.

- Jeg føler det er på tide at folk ser min side av historien i stedet for alle andre sin, sier hun.

17-åringen ble kjent med den ene av de to jentene i 4. klasse. De to ble gode venner, og Leutner forteller at hun anså henne som sine beste venn.

Men i 6. klasse fikk venninnen en ny venn, den andre gjerningspersonen. Og det var da venninnen begynte å snakke om «Slender Man».

- Jeg synes det var rart. Det skremte meg litt. Men jeg spilte med. Jeg var støttende fordi jeg trodde det var noe hun likte, sier Leutner.

Etter hvert skal historiene om «Slender Man» ha blitt mer og mer skremmende. Til slutt ble Leutner så redd at hun måtte spørre mora om han var ekte, og hun ble lettet da mora sa at det var han ikke.

- Jeg fortalte henne (venninna) at det skremte meg og at jeg ikke likte det. Mun hun likte det og trodde det var ekte, forteller hun.

Funnet av syklist

Dagen for knivstikkingen hadde Leutner og den andre jenta overnattet hos venninna, som hadde feiret 12-årsdagen dagen i forveien.

Da Leutner våknet var de to andre jentene nede i 1. etasje og så på datamaskinen. I avhør har de to jentene forklart at de egentlig hadde planlagt å drepe Leutner mens hun sov, men de hadde ombestemt seg.

De tre jentene bestemte seg for å gå en tur i en park. Der ble Leutner bedt om å legge seg på bakken og dekke seg til med pinner og blader, for å gjemme seg.

- Det var bare et triks for å få meg ned på bakken.

Så angrep venninna Leutner og knivstakk henne 19 ganger.

Leutner selv husker ikke så mye av angrepet, noe hun er glad for, men hun husker at hun klarte å ta seg ut av skogen, på tross av de livstruende skadene hun hadde blitt påført.

- Jeg kom meg opp, tok tak i et par trær for å få støtte, tror jeg. Og så gikk jeg til jeg kom til en gressflekk der jeg kunne legge meg ned, sier Leutner.

Der ble hun funnet av en tilfeldig forbipasserende syklist, som fikk tilkalt medisinsk hjelp. Hun ble brakt til sykehus, og gitt livreddende behandling. Og hun overlevde. På mirakuløst vis.

- Jeg er lei meg

Et av knivstikkene traff henne nesten i hjertet, og var mindre enn en millimeter unna å treffe en store arterie.

- Hadde kniven gått bredden av et menneskehår lenger inn, så ville hun ikke ha levd, fortalte legen John Keleman i 2014.

I forbindelse med rettssaken forklarte de to jentenes forsvarere at venninnene var overbevist om at de måtte ta livet av Leutner for å beskytte sin egne familier. De skal ha planlagt drapsforsøket i lang tid.

Mannen som skapte skikkelsen «Slender Man», Eric Knudsen, uttalte i forbindelse med drapsforsøket at han var lei seg.

- Jeg er forferdelig lei meg etter tragedien i Wisconsin, og mine tanker går til alle familien som er berørt av denne forferdelige hendelsen.

«Slender Man» ble raskt et populært fenomen der barn og unge spøkte med at han skal «ta» dem dersom de ikke tror på ham.

Skikkelsen har lang kropp og kan i flere YouTube-videoer ses mens han åler seg opp på bygninger med sine meterlange armer og bein for å ta barn.

- Hun trodde hardt på det

Leutner forteller at hun ikke ble overrasket da «Slender Man» ble oppgitt som motiv.

- Etter at jeg hørte hvorfor hun gjorde det, tenkte jeg: «Vel, det overrasker meg ikke i det hele tatt, for hun trodde så hardt på denne tingen at hun ville gjort alt for den», sier Leutner.

Hun går nå på skole, og håper å kunne studere medisin en dag.

De to jentene som knivstakk Leutner ble dømt som voksne, og ble dømt til tvungen psykisk helsevern i 40 og 25 år.

Jenta som Leutner så på som sin beste venn fikk den lengste straffen. Da dommeren leste opp straffen sa han at hun fortsatt utgjør en fare for seg selv og andre. Han la til at selv om angrepet fant stede da jentene var unge, «så kan vi ikke glemme at dette var et drapsforsøk».

Jenta brøt sammen i tårer like før dommen kom. og i en kort kommentar beklaget hun til Leutner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media