Trippeldrap i Ecuador

Venninner funnet torturert og drept

Saken ryster landet.

FUNNET DØDE: Nayeli Tapia (t.v.) og Yuliana Macías (t.h.) ble funnet nedgravd i terrenget sammen med Denisse Reyna (ikke avbildet): Foto: Privat
FUNNET DØDE: Nayeli Tapia (t.v.) og Yuliana Macías (t.h.) ble funnet nedgravd i terrenget sammen med Denisse Reyna (ikke avbildet): Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tre venninnene Yuliana Macías (21), Nayeli Tapia (22) og Denisse Reyna (19) - henholdsvis sanger, modell og student - dro tirsdag i forrige på utflukt fra landsbyen Santo Domingo de los Tsachilas i nordvestlige Ecuador. De kom aldri tilbake, og familiene meldte dem savnet neste dag.

Skjærtorsdag, ved Esmeraldaselva i Quinindé, 80 kilometer unna, la to fiskere merke til ei stram lukt, i tillegg til hårtuster og blodspor på bakken. Det ledet til et grufullt funn:

Yuliana, Nayeli og Denisse var døde og gravd ned. De var bundet på hendene og hadde teip over munnen, og alle tre hadde fått strupen skåret over, ifølge den ecuadorianske avisa Primicia.

Likene hadde tydelige spor av omfattende mishandling med skarpe gjenstander, muligens macheter, og det var tegn til at de var torturert.

Svart bil

Politiet prøver nå å finne ut hva som skjedde med de tre venninnene, og tror de ble drept et annet sted enn hvor de ble funnet; funnstedet ved elva kan bare nås med båt.

Trioen ble sett i en svart bil som de satt på med til Quinindé, skriver avisa El Comercio. Ifølge ikke bekreftede opplysninger har politiet funnet denne bilen, som skal være leid av en mann i Santo Domingo og overlevert til en annen person. Politiet tror begge disse personene er involvert i trippeldrapet.

BLODBAD: 29. september fant en fengselsmassakre sted i Ecuador mellom to gjenger. Minst 166 mennesker ble drept. Reporter: Christian Fjermeros / Video: AP Vis mer

Politiet undersøker blant annet en mobil som ble funnet i grava, samt prøver å finne identiteten til mennene med forbindelse til den svarte bilen.

Det oppsto raskt spekulasjoner om at venninnene kan ha blitt ofre for narkokartell, men familiene benekter på det sterkeste at døtrene var involvert i noe kriminelt.

- Alt vi vil ha, er rettferdighet. Alle som vet noe om de tre drapene, bør melde seg, sier ei tante til en av dem, ifølge Bild.

- Truet

Men etterforskningen er vanskelig, ikke minst fordi familiene sier de er blitt truet etter å ha gått ut i offentligheten.

- Noe mørkt ligger bak trippeldrapet, sier tanta.

Det har også versert opplysninger om at de tre kvinnene utgjorde ei musikkgruppe og hadde en spillejobb i kystbyen Esmeraldas. Dette avvises av familiene, som fastholder at de skulle møte venner på stranda, skriver Que Pasa En Loja Ecuador.

Flere ecuadorianske organisasjoner har nå gått sammen om en uttalelse:

- Det er uakseptabelt at disse handlingene mot kvinner fortsetter å forekomme i Ecuador, lyder det i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer