Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vennskapet til kronprinsparet gjør Støre inhabil

Når regjeringen bestemmer bevilgninger til kongefamilien, mener jussprofessorer.

FOR GODE VENNER? To jussprofessorer mener Jonas Gahr Støre er inhabil når regjeringen skal avgjøre bevilninger til kongefamilien fordi han venner med kronprinsparet.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
FOR GODE VENNER? To jussprofessorer mener Jonas Gahr Støre er inhabil når regjeringen skal avgjøre bevilninger til kongefamilien fordi han venner med kronprinsparet. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
To jussprofessorer mener utenriksminister Jonas Gahr Støres vennskap med kronprinsparet gjør ham inhabil når regjeringen bestemmer bevilgninger til kongefamilien.

- Medlemmer av regjeringen som har et nært vennskap til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, bør på vanlig måte stille spørsmål om sin habilitet i saker som direkte berører kronprinsparet, for eksempel økt apanasje, sier Eivind Smith, professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo, til Aftenposten.

Han får støtte av jussprofessor Jan Fridtjof Bernt ved Universitetet i Bergen, som påpeker at det er viktig at man sørger for å få avklart alle mulige tvilsspørsmål før en sak behandles. Ellers vil vedtak fattet i regjeringen kunne være ugyldige.

Pressevakt Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet sier departementet har vurdert at det ikke foreligger inhabilitet.
NTB

BURSDAGSFEST: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på vei til 50 årslaget til Støre.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BURSDAGSFEST: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på vei til 50 årslaget til Støre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!