Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre: - Gigantisk løftebrudd

- Det gikk akkurat som vi fryktet, sier Ventres Lars Sponheim og Gunnar Kvassheim, leder for stortingets energi- og miljøkomite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - SVs landstyrevedtak, om at bygging av renseanlegg og gasskraftverk skulle skje parallelt, skulle berede grunnen for en videre glideflukt bort fra det som i Soria Moria erklæringen ble framstilt som et klart løfte. I erklæringen ble det angivelig slått fast at nye gasskraftverk kun ville bli bygget dersom det ble full rensing av CO2 fra dag én. Det vi sitter igjen med er et opplegg som er miljømessig dårlig og som vil gjøre det vanskeligere for Norge å innfri våre klimaforpliktelser innen Kyoto-perioden fra 2008 til 2012. Dette er et gigantisk løftebrudd, sier Venstres Gunnar Kvassheim i en pressemelding i kveld.

Også Venstre-leder Lars Sponheim er sjokkert.

- Bare 10 prosent av utslippene skal renses og først i 2012 skal det tas investeringsbeslutning om bygging av fullskala renseanlegg. Dette anlegget kan tidligs stå ferdig i 2014. Dessuten hefter det betydelig usikkerhet om hvorvidt det blir tatt en slik beslutning i 2012. Regjeringens vedtak ligger milevis fra SVs og Senterpartiets standpunkt i gasskraftsaken fra da de gikk inn i regjering. Det er arbeiderpartiets løsning som har vunnet fram. Det er komplett uforståelig at SV og Senterpartiet kan fortsette i regjering på dette grunnlaget, mener Venstre.

Bondevik I-regjeringen gikk av på grunn av gasskraftsaken i 2000.Her deltok Venstre sammen med Senterpartiet.

- Det er på denne bakgrunn tankevekkende at Senterpartiet glir bort fra sine opprinnelige standpunkt i gasskraftsaken, sier Gunnar Kvassheim.