Venstre åpner for gratis surrogati i Norge

Samtidig vil parti forby kjøp av surrogatitjenester i utlandet.

SURROGATI: Leder av Venstres programkomité Guri Melby presenterte i dag et førsteutkast til partiprogrammet Venstre skal gå til valg på neste år. Endeling partiprogram vedtas på partiets årsmøte til våren. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SURROGATI: Leder av Venstres programkomité Guri Melby presenterte i dag et førsteutkast til partiprogrammet Venstre skal gå til valg på neste år. Endeling partiprogram vedtas på partiets årsmøte til våren. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er et år til stortingsvalget og partiene er i full sving med å ferdiggjøre sine partiprogram, og i dag er det Venstre som legger frem hvilke politiske saker de vil vinne valget med. Kunnskap, miljø og velferd var velkjente stikkord fra partiet, som også tar opp flere etiske spørsmål til debatt. Blant annet ønsker partiet å:

• Åpne for altruistisk surrogati i Norge.

• Arbeide for et internasjonalt forbud mot surrogati.

Alturistisk surrogati vil si at en som velger å bære et barn for noen andre gjør det uten å få betalt. Partiet vil også åpne opp for eggdonasjon og assistert befruktning for enslige.

Dissens Programkomiteen var ikke enige om å åpne for surrogati i Norge, og komiteleder Grui Melby forventer en frisk debatt innad i partiet fram til første 1. november, når fristen for å foreslå endringer går ut. Melby var selv or å åpne for surrogati i Norge.

- Hovedgrunnen er å hjelpe barnløse som ønsker barn. et annet aspekt ved dette er at vi ser et økende internasjonalt marked for surrogati. Flere nordmenn reiser til utviklingsland for å finne en surrogatimor der. Vi er skeptisk når det er to parter som ikke står likt økonomisk som inngår en slik avtale. Surrogati må handle om valgfrihet, sier Melby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer