Venstre avgjør striden om poker i Norge

Har ikke bestemt seg.

LOV I NORGE? NM i poker ble i 2012 arrangert i Dublin, i framtiden kan det muligens skje i Norge. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
LOV I NORGE? NM i poker ble i 2012 arrangert i Dublin, i framtiden kan det muligens skje i Norge. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Frp vil legalisere poker i Norge, men Venstre, som avgjør saken, har ikke bestemt seg.

Onsdag går høringsfristen ut for spørsmålet om legaliseringen av poker-NM og private pokerlag, skriver Stavanger Aftenblad.

Regjeringspartiene har kun flertall på Stortinget for legalisering av poker om Venstre blir med.

I desember 2013 fikk Lotteritilsynet i oppdrag å utrede hvordan poker kan spilles og arrangeres lovlig i landet. Det er dette forslaget som nå er ute på høring.

- Det må nok gjøres en del endringer før vi kan arrangere et NM i poker her i Norge, sier Ib Thomsen (Frp) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Han får støtte av første nestleder i partiet, Per Sandberg.

- Høringsforslaget er rett og slett ikke godt nok, sier Sandberg.

Venstre har allerede programfestet at de vil gjøre pokerspillingen lovlig i Norge, men:

- Vi må selvsagt forholde oss til høringssvarene. Kommer det fram nye opplysninger, må vi ta innover oss dette, sier Rogalands representant fra Venstre, Iselin Nybø.

Hun etterlyser klare rammer for hvordan pokerspillingen skal organiseres og er klar på at ikke hvem som helst kan arrangere dette.

(NTB)