AVVISTE FLYKTNINGLØNN:   Nestleder Terje Breivik fikk landsmøtet med seg på å avvise forslaget fra Unge Venstre som åpnet for å gi flyktninger lavere lønn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
AVVISTE FLYKTNINGLØNN: Nestleder Terje Breivik fikk landsmøtet med seg på å avvise forslaget fra Unge Venstre som åpnet for å gi flyktninger lavere lønn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Venstre avviser omstridt flyktningforslag

Går ikke inn for lavere lønn for flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Venstres landsmøte avviste i dag det omstridte forslaget om at flyktninger og andre som har stått lenge utenfor arbeidslivet skal kunne jobbe for  lavere lønn i en periode opp til to år.

Det er Unge Venstre som står bak forslaget som har blitt møtt med massiv kritikk fra blant annet fagbevegelsen. En av dem som støttet forslaget var Venstres nestleder Abid Raja.

- Alternativet til forslaget er ikke full lønn, alternativet er varig utenforskap, argumenterte han. Både nestleder Terje Breivik og Sveinung Rotevatn var derimot sterkt i mot forslaget.  

- Selv om intensjonen er god, er faren stor for at en slik ordning blir veldig lett å misbruke for selskaper som systematisk utnytter lavtlønte og har få skrupler med sosial dumping, argumenterte Breivik.

Han fikk landsmøtet med seg på å avvise forslaget.