Venstre ber Støre ta oppgjør med Russland

- Det blir lagt merke til ute i verden at Norge ikke lenger er i front når det gjelder menneskerettighetsspørsmål, sier Grande.

VIL HA OPPGJØR MED RUSSLAND: Venstre-leder Trine Skei Grande anklager utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) for ettergivenhet overfor Russland. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VIL HA OPPGJØR MED RUSSLAND: Venstre-leder Trine Skei Grande anklager utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) for ettergivenhet overfor Russland. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande anklager utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) for ettergivenhet overfor Russland.

Hun mener det blir lagt merke til ute i verden at Norge ikke lenger er i front når det gjelder menneskerettighetsspørsmål.

- Mens dørene til Russland er blitt åpnere i løpet av de årene som Støre har vært utenriksminister, så har vi også gått stillere og stillere i dem. Det blir mindre og mindre kritikk, sa Skei Grande i en tale til partiets landsstyre i Halden lørdag.

- Det er stor forskjell på å ha en utenriksminister som setter verdier som det fremste målet, og en utenriksminister som først og fremst er opptatt av å skaffe nye oljekontrakter, la hun til.

Kritikk Fredag slo Helsingforskomiteen fast i et brev til Støre at Norge må si tydeligere ifra og kritisere måten Russland behandler opposisjonelle og aktivister på.

Nye lover som «undergraver retten til å holde politiske markeringer», og politiaksjoner mot opposisjonsledere foran en massemønstring denne uken bekymrer organisasjonen.

- Vi ber deg ta opp disse temaene både i relevante flernasjonale forum og i tosidige møter med russiske myndigheter, skriver menneskerettighetsorganisasjonen i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.