Venstre-profil Guri Melby slår ring om Trine Skei Grande:

- Venstre er i ei hengemyr

Guri Melby mener Trine Skei Grande er Venstres beste leder så lenge hun selv gidder.

ABORT ØDELA: Intern strid, ufinheter om partilederen og debatten om endring av abortloven er noen av forklaringene på at Venstre sliter, mener Guri Melby. Hun er fast møtende vikar på Stortinget for Trine Skei Grande så lenge partilederen er statsråd. Foto: Hans Arne Vedlog
ABORT ØDELA: Intern strid, ufinheter om partilederen og debatten om endring av abortloven er noen av forklaringene på at Venstre sliter, mener Guri Melby. Hun er fast møtende vikar på Stortinget for Trine Skei Grande så lenge partilederen er statsråd. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det finnes knapt noen norsk politiker som har fått så mye kritikk og hets over så lang tid. At Trine gidder å stå oppreist i dette, fortjener alles beundring. Men det er ikke rart at det fører til lave popularitetstall, sier Grandes stortingsvikar Guri Melby.

Venstre-lederen fikk elendig skussmål på meningsmålingen Ipsos MMI utførte for Dagbladet i februar. Blant hennes egne velgere sier rekordsvake 16 prosent at Grande gjør en god jobb.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes, Høyres leder Erna Solberg, Frp-leder Siv Jensen og SV-leder Audun Lysbakken har alle høyere stjerne blant Venstres velgere enn det Trine Skei Grande har for tida.

- Mye dritt

De svake tallene har en naturlig årsak, mener Guri Melby.

- Trine får veldig mye dritt i sosiale medier og undergrunnsmedier. Det går på utseende, måten hun er på og helt personlige ting som ikke har noe å gjøre med politikken eller det Trine mener og gjør, sier 38-åringen som er fast møtende vara på Stortinget så lenge Grande er statsråd.

I tillegg har partilederen stått i krevende saker med mye følelser, medgir Melby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer