Venstre er i penga

Finansmannen Ola Mæles kronerulling for Venstre kan ha vippet oppslutningen i borgerlig favør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Dette har vært en god investering, sier finansmann og Høyre-medlem Ola Mæle. Den siste uka har han hatt kronerulling for Venstre blant landets rikeste menn. Mæle, som selv har gitt 50 000 kroner til Venstre, har fått flere i den ypperste pengeeliten til å åpne sine tykke lommebøker.

Innsamlingsaksjonen har ikke bare ført til at Venstre har fått flere hundre tusen ferske valgkampkroner inn på kontoen, men har også bidratt til å sette søkelyset på partiet.

Målet for kronerullingen er å sørge for at Venstre kommer over sperregrensen, og å hindre at en rød-grønn regjering kommer til makten. Andre pengesterke menn som bidratt i aksjonen er blant andre Petter Olsen, Christen Sveaas, Stein Erik Hagen, Johan H. Andresen og Wilhelm Wilhelmsen.

Stormer fram

Og resultatet har ikke latt vente på seg. I Oslo stormer Venstre fram til nesten ti prosents oppslutning, ifølge Opinions Oslo-måling. Både Odd Einar Dørum og Trine Skei Grande er inne på Stortinget med dette resultatet.

Også nasjonalt går partiet framover. En Sentio-målingen i Nationen og Klassekampen gir Venstre hele 6,0 prosent og ti mandater, mot to i dag, og et borgerlig flertall på Stortinget med 92 mot 77 mandater. Onsdagens dagsmåling i TV 2 ga 5,4 prosent til Venstre og viste stigende tendens.

-  Dette er svært gledelig, sier Mæle.

-  Vital støtte

-  Det er ikke tvil om at støtten vår har vært viktig og vital for å heve oppslutningen. Partiet hadde nesten ikke midler. Denne urettferdigheten bestemte jeg meg for å gjøre noe med, sier Mæle.

Det var Brennpunkt-programmet på NRK om det påståtte samrøret mellom LOs Jan Davidsen og SP-lederen Åslaug Haga som fikk Mæle til å reagere.

-  Dette viser hvor avgjørende pengestøtte er for å få gjennomslag i valgkampen. Da kan du bare tenke deg de fordelene de rødgrønne har hatt med de rause LO-gavene, sier Mæle.

Han tror ikke Venstre vil utgjøre noen trussel mot oppslutningen til Høyre.

-  Jeg tror først og fremst vi fikk mobilisert sofasitterne.

STØTTE: - Venstre hadde nesten ikke midler. Denne urettferdigheten bestemte jeg meg for å gjøre noe med, sier Ola Mæle. Her sammen med kona Vibeke i eventyrbryllupet til Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen i fjor.