UNDER SPERREGRENSA: I en ny VG-måling havner Venstre under den såkalte sperregrensa på 4 prosent oppslutning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UNDER SPERREGRENSA: I en ny VG-måling havner Venstre under den såkalte sperregrensa på 4 prosent oppslutning. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Venstre faller under sperre­grensa på ny måling

- Likte bedre fremgangen på to andre målinger denne uka, sier Trine Skei Grande til VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringens samarbeidsparti Venstre går i en VG-måling på en kraftig smell og havner under sperregrensa.

I målingen som er gjort av InFact på vegne av avisa, får Venstre kun 3,2 prosent oppslutning.

- Jeg likte bedre fremgangen på to andre målinger denne uka. Men alle borgerlige velgere ser nå hvilken nøkkelposisjon Venstre har i norsk politikk: Når Venstre faller under sperregrensen, er det ikke lengre borgerlig flertall i Stortinget, men rødgrønt flertall, sier Grande til VG.

Partibarometeret er for januar, og endringen siden forrige måling er på 1,3 prosentpoeng. Den ble gjort i månedsskiftet november-desember. Da var budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene - Høyre og Frp - og samarbeidspartiene Venstre og KrF, fremdeles i gang.

Venstre-lederen avviser at Venstre-velgerne nå straffer partiet for budsjettforliket mellom de fire borgerlige partiene.

- Budsjettforliket ble holdt fram som det grønneste budsjettet noensinne, og fikk anerkjennelse fra mange, sier hun til VG.