Venstre-brudd i budsjettforhandlingene får ros

Venstre-fylkesleder mener partiet bør droppe samarbeid med regjeringen helt: - Nå er nok nok

Mener Venstre ikke bør sette seg ved forhandlingsbordet en gang til. 

VENSTRE BRYTER: - Nå har vi prøvd alle mulige forslag. Både å gå rundt bilpakka, rokkere innad i bilpakka. Men vi tror ikke vi kommer i mål med det, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringens forhandlinger med Venstre om et budsjett for neste år brøt sammen tirsdag ettermiddag - og det er uklart hva som skjer videre.

Venstres fylkesleder Leif Gøran Wasskog i Finnmark synes ikke partiet skal sette seg til ved forhandlingsbordet en gang til.

- Fra vårt ståsted er ikke det riktig, for vi synes nok er nok nå. Hvis man skal være i et samarbeid, må alle parter bidra, sier han.

Listhaug-provokasjon

Han sier det må være uaktuelt for Venstre å gå med på noe som kan svekke partiets troverdighet som klimaparti, men understreker at det ikke er den eneste saken som skaper splid mellom Venstre-fylkeslederne og regjeringen.

- Samarbeidet har den siste tiden fått en viss slitasje på grunn av alle utspillene Sylvi Listhaug har kommet med den siste måneden. De utgjør en ekstrabelastning for våre medlemmer som gjør at vi føler at vi ikke kan være med på lenger, fordi hun legitimerer hat og fordommer vi ikke kan stille oss bak. Det er en vanskelig situasjon for oss, og vi ser også at vi mister medlemmer på grunn av Listhaug, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer