<strong>FLUKT:</strong> Landsmøtet i Venstre slår fast at hensynet til barnets beste skal gjelde i asylpolitikken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FLUKT: Landsmøtet i Venstre slår fast at hensynet til barnets beste skal gjelde i asylpolitikken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VENSTRE-LANDSMØTET:

Venstre: Gir flyktningbarn automatisk statsborgerskap

Vedtok en rekke reformer for barn på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅLESUND (Dagbladet): I det nye partiprogrammet understreker Venstre at flyktningbarn er mer sårbare enn voksne. Venstre mener at det bør innføres klageadgang for mulig brudd på Barnekonvensjonen, samt at hensynet til barnets beste må utredes og vektlegges som et grunnleggende hensyn i alle utlendingssaker som gjelder barn.

Hordaland Venstre fikk gjennomslag for sitt forslag om å gi automatisk statsborgerskap til barn som fødes av foreldre med flyktningstatus.

Rett til barnehage

Landsmøtet vedtok at barn som søker asyl skal få rett til barnehage og videregående opplæring på linje med grunnopplæring.

Videre at lengeværende barn og barnefamilier med endelig avslag som hovedregel skal få opphold dersom de har oppholdt seg i Norge i mer enn tre år.

Det samme skal gjelde foreldre uten arbeids- eller oppholdstillatelse med daglig omsorg for slikt barn.

Kartlegge mental helse

Venstre går inn for at alle unge flyktningers mentale og fysiske helse blir systematisk kartlagt ved ankomst, og at den norske stat sørger for adekvat oppfølging i henhold til denne kartleggingen.

Landsmøtet vedtok også at partiet vil ha et forsvarlig maks antall barn per faglig kompetente voksen i mottak og bofellesskap for enslige mindreårige asylsøkere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer