Budsjettforhandlingene

Venstre-Grande på vei inn i skjebnemøte: Åpner for å beholde regjeringens gavepakke til bilistene

Grande: - Det er noen andre den bilpakken har vært viktig for.

PÅ VEI INN TIL ERNA: Trine Skei Grande (V) på vei inn til møte hos statministeren for videre samtaler om statsbudsjettet
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ VEI INN TIL ERNA: Trine Skei Grande (V) på vei inn til møte hos statministeren for videre samtaler om statsbudsjettet Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På vei inn til budsjettmøte hos Erna Solberg, sier Venstres Trine Skei Grande at hun håper at regjeringspartiene har vært kreative, og at de sammen finner en løsning i kveld. Hun åpner for å la den omstridte bilpakken, som både KrF og Venstre tidligere har vært opptatt av å åpne, stå.

- Det viktigste for oss er å kutte klimagassutslippet med dette budsjettet. Det kan gjøres på mange vis, jeg håper de har vært litt kreative nå.

- Betyr det at dere åpner for å la bilpakken stå?

- For oss har det hele tiden vært viktigst å få et budsjett som peker mot Paris-avtalen, og som holder det vi har lovet velgerne, og det Stortinget har vedtatt. For meg er det viktigste å kutte utslipp. Det er noen andre den bilpakken har vært viktig for.

Håper på løsning

På vei inn i statsministerboligen sier Knut Arild Hareide at han håper på en løsning i kveld.

- Jeg tror det har blitt jobbet i løpet av dagen, og jeg forventer at det kommer noen nye ting i dag. Vi er villige til å se på løsninger uten bilpakken, men da kreves det desto mer. Klimagassutslippene må gå betydelig ned, sier Hareide og legger til at KrF aldri har stilt noe ultimatum med tanke på bilpakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer