Frp-topp om Venstre:

– Venstre har fått til mye rart på klima

– Venstre har fått til mye rart på klima som de sikkert er veldig stolte av, sier Frp's innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim.

MYE RART: Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim mener Venstre har fått til mye rart på klima som partiet heller burde snakke om enn 3.000 kvoteflyktninger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
MYE RART: Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim mener Venstre har fått til mye rart på klima som partiet heller burde snakke om enn 3.000 kvoteflyktninger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uttalelsen falt da Helgheim barket sammen med Venstres Abid Raja i NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Helgheim mener at Raja rakker ned på regjeringssamarbeidet når han framstiller det som en seier for Venstre at det er blitt et tak på 3 000 årlige kvoteflyktninger i regjeringserklæringen for Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Alene-Abid

– Det er en veldig merkelig innstilling til et samarbeid at han prøver å frata eller diskreditere en samarbeidspartners gjennomslag. Alle vet jo at vi snart har gjennomført hele partiprogrammet vårt på innvandring og at vi styrer det feltet med stø hånd, sier Helgheim.

– Abid er vel alene i Venstre, i regjering og på Stortinget om å framstille dette som en sier for Venstre, legger han til.

– Best i Europa

Rajas poeng er blant annet at Norge er best i Europa på å ta imot kvoteflyktninger når man legger folketallet til grunn.

– Det må vi være stolte av. Og om Frp ønsker å framstille dette som seier, er det en seier jeg unner dem, sier han.

– Mye rart

Ifølge Helgheim lever Frp fint med dette så lenge regjeringserklæringen også slår fast at nivået skal sees i sammenheng med øvrig innvandring.

– Det er rart at Abid har så stort behov for å gå ut og ta samarbeidspartnere. De har jo fått store gjennomslag på andre deler av plattformen som de heller kunne gått og skrytt av. De har fått til mye rart på klima som de sikkert er veldig stolt av. Hvorfor snakker de ikke om de tingene der? – sier Helgheim.

Bryr seg ikke

– Det er helt riktig at vi har fått til mye på klima. Jeg gleder meg over at Helgheim gjør seg til sannhetsvitne og slår fast at vi har fått store gjennomslag i regjeringsplattformen, sier Raja til Dagbladet.

– Han omtaler det dere har fått til som «mye rart»?

– Det må han gjerne gjøre. Det bryr jeg meg ikke så mye om, sier Raja.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer