Bompenger

- Venstre har ikke skjønt avtalen

Jon Georg Dale (Frp) minner om hvem som er samferdselsminister og avviser kategorisk at man kan øke rushtidsavgiften i byene. Han lover å følge hver krone i reduserte bompenger helt til bilistenes lommebøker.

SJEF: Samferdselsminister Jon Georg Dale ankommer Frp's ekstraordinære landsstyremøte om bompenger.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SJEF: Samferdselsminister Jon Georg Dale ankommer Frp's ekstraordinære landsstyremøte om bompenger. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går foreslo Oslo Venstre en dobling av bompengetakstene i rushtida i Oslo med en kraftig reduksjon i resten av døgnet for å oppfylle bompengeavtalen i regjeringen.

Der heter det at man fortsatt skal oppfylle nullvekstmålet, samtidig som bompengetrykket skal ned.

Oslo Venstre fikk støtte av statssekretær i Klima- og miljødepartementet Sveinung Rotevatn (V), som representerer den fagstatsråden som er mest involvert i bompengestriden sammen med samferdselsministeren.

- En kraftig økning i rushtidsavgiften bør ikke Frp bli overrasket over. Det har aldri vært noe premiss at staten skal detaljstyre kommunene. Tvert imot står det i avtalen at punkt 1: «du skal senke bompengene» og punkt 2: «det skal ikke føre til mer trafikk».

- Da ligger det i sakens natur at man må kunne differensiere takstene for å få til det, sa Rotevatn til Dagbladet i går.

Sjefen Dale

Men det kan se ut som Rotevatn og Venstre har gjort opp regning uten vert. Det mener i hvert fall samferdselsminister Jon Georg Dale fra Fremskrittspartiet.

- Jeg tror alle vet hvem som leder samferdselsdepartementet. For Frp er det ikke aktuelt etter å ha inngått en avtale for å få ned bompengetrykket for folk flest, å doble taksten for dem som ikke har et alternativ til bilen, sier Dale til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer