Venstre-kanonen

Navn: Jennie Johnsen Alder: 22 Yrke: Unge Venstre-leder/gruppesekretær

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde hun hatt tid og penger, ville hun bare drevet med oppvekstens altoppslukende aktivitet: sprangridning. - Men så mange penger har jeg ikke, sier Jennie Johnsen til Dagboka. I helga tok den 22 år gamle lederen i Unge Venstre hele partiet med storm under landsmøtet i Ulvik. For å få sagt alt hun ville på ti minutter, hadde hun regnet ut at hun måtte holde et tempo på 240 ord i minuttet. Hun greide om lag halvparten, meldte Dagbladets utsendte. Likevel var det nok til å stille ordmitraljøsen Odd Einar Dørum i skyggen for godt.

Jennie Johnsen brenner for alt som omfattes av den liberale ideologi: Ytringsfrihet, menneskerettigheter, personvern, miljø. Hennes ståsted i politikken tar altså utgangspunkt i verdispørsmålene. Det viktigste målet er at de sakene Unge Venstre står for, begrunnes i ideologi og ikke i behovet for popularitet. Likevel er hun klippefast i troen på at partiets popularitet vil øke.

Jenta fra Kleiva i Skien meldte seg inn i Unge Venstre som femtenåring. Og i moderpartiet et år etterpå. Ut over sprangridningen led hun av en brennende trang til å skrive - både dikt og prosa. Og forfatterdrømmen i henne er ennå ikke sloknet. Hun gjorde ingen skolepolitisk karriere, men brukte sine krefter på å kjempe mot de strukturer i samfunnet som gir folk en manglende grad av frihet på de fleste felt i livet. For henne er ikke Venstre-politikk bare å kjempe for vilkårene for små- og mellomstore bedrifter. - Politikk er alt hva du definerer det til sjøl, sier Jennie. På sin tilmålte taletid på landsmøtet rakk hun innom alt fra utenrikspolitikk, via Arbeiderpartiets maktbrynde, til kravet om omdefinering av narkotikaproblemet fra krim til helse.

Stillingen som leder av ungdomspartiet er halvdagsarbeid. Resten av dagslyset tilbringes i et vikariat som gruppesekretær for Venstre i Oslo rådhus. Hun skulle gjerne hatt mer fritid på kafé. Men hun må også vie tida til pass av sitt store dyremenasjeri hjemme i leiligheten: Hun brødfør tre papegøyer, en hamster, ei hetterotte og en chinchilla. I seg selv god trening i retorikk, for hjemme hos henne er det knapt ørenslyd å få. Innimellom politikk og stell av dyr har hun også en tobeint samboer å forholde seg til. Men egne barn er det ikke blitt tid til. Med den farten hun holder, er det kanskje ikke så rart.