Venstre-kanonen

Navn: Jennie Johnsen Alder: 22 Yrke: Unge Venstre-leder/gruppesekretær

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hadde hun hatt tid og penger, ville hun bare drevet med oppvekstens altoppslukende aktivitet: sprangridning. - Men så mange penger har jeg ikke, sier Jennie Johnsen til Dagboka. I helga tok den 22 år gamle lederen i Unge Venstre hele partiet med storm under landsmøtet i Ulvik. For å få sagt alt hun ville på ti minutter, hadde hun regnet ut at hun måtte holde et tempo på 240 ord i minuttet. Hun greide om lag halvparten, meldte Dagbladets utsendte. Likevel var det nok til å stille ordmitraljøsen Odd Einar Dørum i skyggen for godt.

Jennie Johnsen brenner for alt som omfattes av den liberale ideologi: Ytringsfrihet, menneskerettigheter, personvern, miljø. Hennes ståsted i politikken tar altså utgangspunkt i verdispørsmålene. Det viktigste målet er at de sakene Unge Venstre står for, begrunnes i ideologi og ikke i behovet for popularitet. Likevel er hun klippefast i troen på at partiets popularitet vil øke.

Jenta fra Kleiva i Skien meldte seg inn i Unge Venstre som femtenåring. Og i moderpartiet et år etterpå. Ut over sprangridningen led hun av en brennende trang til å skrive - både dikt og prosa. Og forfatterdrømmen i henne er ennå ikke sloknet. Hun gjorde ingen skolepolitisk karriere, men brukte sine krefter på å kjempe mot de strukturer i samfunnet som gir folk en manglende grad av frihet på de fleste felt i livet. For henne er ikke Venstre-politikk bare å kjempe for vilkårene for små- og mellomstore bedrifter. - Politikk er alt hva du definerer det til sjøl, sier Jennie. På sin tilmålte taletid på landsmøtet rakk hun innom alt fra utenrikspolitikk, via Arbeiderpartiets maktbrynde, til kravet om omdefinering av narkotikaproblemet fra krim til helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer