Venstre-kollega satt over åtte timer i avhør om sexskandalen

- Jeg har nesten ikke noen ord igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A. Thorbjørnsen, har sittet over åtte timer i politiavhør i dag i forbindelse med at tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen ble anmeldt for voldtekt tidligere denne uka.

Thorbjørnsen var tydelig sliten da han møtte pressen på politihuset i Stavanger klokka kvart over ti i kveld.

- Det har vært et grundig politiavhør og vi har gått gjennom helga og alt som var knyttet til hendelsen på en solig og grundig måte, sier han til Dagbladet.

- Jeg føler meg kjempesliten nå, og jeg har snakket så mye at jeg nesten ikke har noen ord igjen.

Klokka kvart på tre natt til søndag ble Thorbjørnsen oppringt av den 17 år gamle jenta. Hun var helt fortvilet, har han tidligere fortalt Dagbladet.

- Mitt øyeblikkelige råd var at hun for all del ikke måtte gå i dusjen, hun måtte ikke vaske seg. Jeg var veldig klar på at det var hensynet til henne som gjaldt nå, alt annet var underordnet. Så skulle vi få henne raskt til voldtektsmottaket, sa Thorbjørnsen.

Avhørte ti vitner Helge Solum Larsen skal ha erkjent at han hadde sex med jenta, men hevder det var frivillig. Thorbjørnsen og Solum Larsen har jobbet sammen i lang tid, og kjenner hverandre godt.

Thorbjørnsen var ett av rundt ti vitner som ble avhørt i dag i forbindelse med sexskandalen i Venstre. Han sier tankene nå går til de involverte partene.

- Denne runden har først og fremst vært snakk om Helge og jenta, sier han.

- Er det bare helgas hendelser dere gikk gjennom i dag?

- Jeg har også måttet forklare hvordan jeg kjenner partene. Det er klart at jeg har kjent Helge betydelig lenger enn jenta, og det var nok også grunnen til at det tok sånn tid, sier han.