Venstre krever raskt avklaring om oljefreding av Lofoten og Senja

- Vi går ikke inn i en regjering for enhver pris.

Oslo  20130907.
Høyre leder Erna Solberg, Frp leder Siv Jensen, Krf leder Knut Arild Hareide og venstre leder Trine Skei Grande møter pressen i spikersuppa lørdag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20130907. Høyre leder Erna Solberg, Frp leder Siv Jensen, Krf leder Knut Arild Hareide og venstre leder Trine Skei Grande møter pressen i spikersuppa lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre krever en rask avklaring om at Lofoten og Vesterålen fredes for oljeboring i de neste fire årene, skriver VG.

Flere kilder i Venstre opplyser at det uten en slik avklaring vil være stor motstand i partiet mot å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet.

- Lofoten, Vesterålen og Senja står øverst på listen vår og er en usedvanlig viktig sak. Vi må se hvordan det ligger an i sonderingene som starter på mandag, sier Unge Venstre-leder og nyvalgt stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

Partiets fylkesleder i Buskerud, Rebekka Borsch, er enig.

- Vi går ikke inn i en regjering for enhver pris. Det viktigste er å få gjennomslag for sakene våre, sier hun.

Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at Venstre ikke kan være med på Høyres ønske om å gjennomføre konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen. Konsekvensutredning er det samme som å si ja til boring, mener hun.

- Les petroleumsloven. Konsekvensutredning betyr at du åpner, sier Venstre-lederen.

Høyre-leder Erna Solberg konstaterer at dette er en vanskelig sak hvor det er vanskelig å finne en mellomløsning. Hun kaller det et ja-nei-spørsmål.

(NTB)