Familien Abbasi arrestert og utsendt fra Norge:

Venstre, KrF og Frp vil reforhandle asylforliket

Venstre-leder Trine Skei Grande ønsker en reforhandling av asylforliket fra flyktningekrisen høsten 2015 etter Abbasi-utkastelsen. Hun får støtte fra KrF, mens Frp vil forhandle for å stramme inn.

TRE AV FIRE: Tre av de fire regjeringspartiene er åpne for å reforhandle asylforlikt, bare Høyre mener Abbasi-saken ikke reiser nye spørsmål. KrF og Venstre vil myke opp, mens Frp vil stramme til. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRE AV FIRE: Tre av de fire regjeringspartiene er åpne for å reforhandle asylforlikt, bare Høyre mener Abbasi-saken ikke reiser nye spørsmål. KrF og Venstre vil myke opp, mens Frp vil stramme til. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helgen ble Abbasi-familien som har vært bosatt i Norge siden 2012, tvangsutsendt til Afghanistan.

Arbeiderparti-ordfører Rita Ottervik i Trondheim reagerte sterkt på utsendelsen.

- Jeg er forskrekket og ber virkelig innstendig særlig Venstre og KrF i regjering trekke i nødbremsen og ta en ny debatt på hvilke menneskelige hensyn det skal legges vekt på i innvandringspolitikken, sa hun til NRK.

I går ble Ottervik hørt av Trine Skei Grande, som i sin landsstyremøte åpnet opp for å reforhandle forliket samtlige partier på Stortinget utenom SV og MDG inngikk høsten 2015, midt under flyktningekrisen.

- Dette er et godt signal fra Ottervik. Hvis Ap kommer til oss, så skal i alle fall venstre og KrF være klare til å reforhandle forliket. Vedtaket ble gjort i en tid med mange utfordringer innvandringspolitisk. Hvis Ap er klare, så er vi klare til å se på denne politikken, sa Grande i talen, gjengitt av NTB.

Abbasi-familiens flyktningstatus og oppholdstillatelse ble inndratt i 2014 siden UDI mente moren ikke kunne anses som enslig kvinne uten mannlig nettverk i hjemlandet. Dermed var grunnlaget for oppholdstillatelsen ikke til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer