Venstre-krisa: Raja uenig med Skei Grande

Venstre-toppen synes ikke partiets velgere er spesielt krevende: - Jeg er glad i hver og en av velgerne mine.

REISER RUNDT: Abid Raja skal besøke alle landets fylker før valget. På Senja håper han å bistå lokallaget med å finne riktig kandidat til å toppe lista før valget. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
REISER RUNDT: Abid Raja skal besøke alle landets fylker før valget. På Senja håper han å bistå lokallaget med å finne riktig kandidat til å toppe lista før valget. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SENJA (Dagbladet): Ingen partileder har noensinne fått dårligere skussmål av egne velgere enn det Trine Skei Grande får nå, viser Dagbladets ferske måling.

Til Dagbladet forklarte Skei Grande den fallende oppslutningen blant annet med at Venstre har «kravstore velgere».

- Våre velgere er typen som stemmer Venstre og går ut fra valglokalet og tenker at «neste gang blir det noe annet», ifølge kulturministeren.

Uenig med Grande

Venstre-topp Abid Raja er ikke enig med partilederen sin.

- Våre velgere er ikke spesielt krevende - Venstre-velgere er blide. De er opptatt av familie, skole og næring - akkurat som folk flest. Problemet er heller at vi i Venstre ikke har vært flinke nok til å kommunisere vår politikk og våre gjennomslag i regjeringen, sier Raja til Dagbladet og legger til:

- Jeg er glad i hver og en av velgerne mine i Akershus. Jeg tror ikke Venstre-velgere er så illojale som som noen skal ha det til.

- Opplever du at Skei Grande fraskriver seg ansvar?

- Det tror jeg ikke, men jeg ville ordlagt meg på en annen måte, sier Raja.

- MÅ TÅLE KJEFT: Partileder Trine Skei Grande snakker ut om kritikken. Video: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer Vis mer

- Ikke kravstore nordlendinger

Irene Vanja Dahl, fylkesleder i Troms og Finnmark Venstre, sier partiet står overfor en utfordring som må tas på alvor.

- Vi er helt nødt til å kommunisere våre gjennomslag bedre. Nordlendinger som stemmer Venstre er opptatt av politikken, de er verken mer eller mindre kravstore enn andre, forteller Dahl til Dagbladet.

Oppslutningen rundt partiet er ikke Trine Skei Grandes eneste problem. Bare 16 prosent av Trine Skei Grandes egne velgere mener hun gjør en god jobb, ifølge Dagbladets måling.

- Dette er ikke uventet, sier Trine Skei Grande om tallene.

Venstre - og Grande - har hatt en dalende kurve etter at partiet gikk inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet. Det har heller ikke hjulpet å få KrF med på laget.

1,8

I sommer hadde Venstre ifølge nettstedet Poll of Polls et gjennomsnitt på målingene på over 4-tallet, men denne måneden har snittet falt til 2,6 prosent.

I går toppet det seg med Vårt Lands februarmåling. Den ga Venstre 1,8 prosent. Raja sier han ikke ønsker å kommentere målingen.

- Det er partiledelsen oppgave å kommentere målinger, men det er klart at en slik måling er demotiverende for Venstre-folk landet over. Nå må vi brette opp ermene alle sammen, sier Raja.

Han vekket oppsikt da han fra talerstolen under Venstres landsstyremøte lanserte en egen distriktsturné like etter «distriktsopprøret» mot Skei Grande ble slått opp stort i pressen.

Dagbladet vet at Trine Skei Grande ikke kjente til turnéplanene til Raja i forkant av landsstyremøtet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer