IKKE FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ble sjokkert over statsminister Erna Solberg (H) i asylbarnsaken. Solberg må bli flinkere til å skjære gjennom i konflikter, mener hun.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IKKE FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ble sjokkert over statsminister Erna Solberg (H) i asylbarnsaken. Solberg må bli flinkere til å skjære gjennom i konflikter, mener hun. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Venstre-leder overrasket av Erna Solberg i asylbarnsaken

Trine Skei Grande forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ble sjokkert over statsminister Erna Solberg (H) i asylbarnsaken. Solberg må bli flinkere til å skjære gjennom i konflikter, mener hun.

Regjeringen har ikke vært flink nok til å kommunisere til samarbeidspartnerne og mediene hvor mange asylbarn som har fått permanent oppholdstillatelse på grunn av den nye regelen, mener Grande, som sier at hun ble kjent med den første asylsaken 15. februar.

- Jeg leste saken i Dagbladet og ble hoppende glad. Da jeg konfronterte statsministeren med saken under sentralbanksjefens middag, fikk jeg beskjed om at åtte familier hadde fått bli allerede, sier Grande til Dagens Næringsliv.

- Skal jeg være helt ærlig, så svarte jeg ingenting fordi jeg ble litt sjokkert, sier hun videre.

- Jeg tror hun må skjære gjennom litt tidligere, også i de vanskelige tingene mellom oss. Jeg tror ikke ting blir bedre av å vente, sier Grande om Solberg.

Solberg mener samarbeidet er godt.

- Det er forståelig at Venstres leder er utålmodig i asylbarnsaken, men min oppgave er å finne løsninger som kan forene alle fire partier. Nå er kontrollsaken avklart, og jeg har god dialog med partilederne om denne saken, sier Solberg.

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide ønsker ikke å kommentere asylbarnsaken nå. Han sier han har stor respekt for Solbergs jobb.

(NTB)