Venstre-lederen sammenligner Frp med Taliban

Trine Skei Grande raser mot Fremskrittspartiets forslag om å forby muslimske klesplagg.

TALIBAN: Venstre-leder Trine Skei Grande er sterkt kritisk til Fremskrittspartiets forslag om å forby muslimske klesplagg og sammenligner partiet med Taliban. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TALIBAN: Venstre-leder Trine Skei Grande er sterkt kritisk til Fremskrittspartiets forslag om å forby muslimske klesplagg og sammenligner partiet med Taliban. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande er sterkt kritisk til Fremskrittspartiets forslag om å forby muslimske klesplagg og sammenligner partiet med Taliban.

 - Jeg tror bare det er Taliban og Iran som har klespoliti som bestemmer hva folk skal ha på seg. Frp må nesten ha hentet inspirasjon derfra, sier Grande til Dagsavisen.

Det var sist onsdag at Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, gikk ut i Dagbladet og krevde en kraftig innstramming i regjeringens innvandrings- og integreringspolitikk. Grande reagerer ikke minst på trusselen om å bøtelegge kvinner med norsk statsborgerskap som går med burka.

Hadde forventet mer Venstre ønsker helst en regjering med Høyre og Kristelig Folkeparti, men er villig til å strekke seg langt for å få et regjeringssamarbeid. Partiet er åpen for å gå i regjeringsforhandlinger også med Frp, men Grande tar nå tydelig avstand fra Frps integreringspolitikk.

Morten Ørsal Johansen ber Grande lese Frps forslag nøyere før hun uttaler seg.

- Jeg hadde helt ærlig forventet mer av Trine Skei Grande. Sammenligningen hennes faller på stengrunn. Vi har utelukkende foreslått å forby to kvinneundertrykkende plagg, sier han.

Avviste plattform Grande holdt mandag partiets avsluttende pressekonferanse før sommeren. Der gjorde hun det klart at hun er villig til å strekke seg langt for å få en borgerlig regjering etter neste valg. Men hun avviste en felles borgerlig politisk plattform før valget.

- Det syns jeg er en skikkelig dårlig idé, sa Grande og avviser med det Høyre-leder Erna Solbergs invitasjon til nærmere samtaler med de borgerlige partiene når KrF til høsten har avklart sin posisjon til en borgerlig regjering.

- Jeg ser ingen grunn til å avklare en felles politikk før valget. Vi står for den politikken Venstre står for. Det er velgerne som skal bestemme hvor stor tyngde vi skal ha for å få gjennom vår politikk, sier Grande.

(NTB)