Venstre-lederen vil ikke regjere med Frp

Men Trine Skei Grande utelukker ikke å støtte en regjering der Frp deltar.

BLIR IKKE REGJERINGSPARTNERE: Men Siv Jensen (Frp) (t.h.) kan få støtte av Trine Skei Grande (V) i enkeltsaker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BLIR IKKE REGJERINGSPARTNERE: Men Siv Jensen (Frp) (t.h.) kan få støtte av Trine Skei Grande (V) i enkeltsaker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den politiske avstanden mellom Venstre og Fremskrittspartiet er for stor til at de to partiene kan sitte i samme regjering, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Det er en regjering med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti som er vårt regjeringsalternativ, sa Trine Skei Grande i sin tale til Venstres landsstyremøte lørdag.

Hun utelukker ikke at Venstre kan samarbeide med Fremskrittspartiet og bidra til det parlamentariske grunnlaget til en regjering, der Frp deltar.

Men hun ser det som umulig for Venstre å sitte i samme regjering som Siv Jensen og hennes mannskap.

- Hvis du legger Venstres partiprogram ved siden av Frps og sammenligner klima-, innvandrings- og den økonomiske politikk, vil du se at det er betydelig avstand. Derfor ser jeg det som lite sannsynlig at Venstre kan gå inn i noe dag til dag-samarbeid med Frp, sier hun til NTB.

(NTB)