Budsjettforhandlinger

Venstre med beinhardt studiekrav til regjeringen: - Går inn med tyngde

Vil kreve 2000 nye studieplasser i budsjettforhandlingene.

KLAR TALE: Venstre-leder Trine Skei Grande krever at regjeringen bruker 200 millioner kroner på 2000 nye studieplasser. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
KLAR TALE: Venstre-leder Trine Skei Grande krever at regjeringen bruker 200 millioner kroner på 2000 nye studieplasser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg er forbauset over at regjeringen ikke har lagt inn en eneste ekstra studieplass i forslaget til statsbudsjett for 2017. De kan ikke vente at Venstre skal ordne opp hver gang, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Venstres hovedfokus i budsjettforhandlingene kommer utvilsomt til å være på tiltak som reduserer klimagassutslipp, men sammen med utdanningspolitisk talsperson i Venstre, Iselin Nybø, stiller Grande nå også følgende krav:

2000 nye studieplasser til en verdi av 200 millioner kroner, hvorav en andel er øremerket IKT-utdanning.

Dette vil være en del av Venstres alternative budsjett som legges fram førstkommende tirsdag.

- Nøkkel til suksess

- Noen av de første reaksjonene som kom etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram, var fra politikere og organisasjoner som etterlyste studieplasser. Vi er et land i omstilling, og flere studieplasser er nøkkelen til suksess. Det mener både næringsliv, universiteter og høyskoler, sier Nybø.

Tirsdag var Grande på besøk i Stavanger sammen med partilederne fra Høyre, Frp og KrF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer