Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre mener nytt regjeringskvartal vil ødelegge bybildet

Venstre kaller alle de sju forslagene til nytt regjeringskvartal for «gigantomani». 

NYTT REGJERINGSFORSLAG: KIMING er et av forslagene i plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. Forslagene er levert anonymt.
Foto: Statsbygg / NTB scanpix
NYTT REGJERINGSFORSLAG: KIMING er et av forslagene i plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. Forslagene er levert anonymt. Foto: Statsbygg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, frykter at det nye regjeringskvartalet vil bli altfor dominerende, og foreslår at flere departementer bør plasseres andre steder i Oslo.

Det nye regjeringskvartalet skal huse alle departementene, unntatt Forsvarsdepartementet. Det skal bygges totalt 125.000 kvadratmeter som etter planen skal stå klart i 2027.

- Alle forslagene vil skape et dårligere byrom, spesielt rundt Youngstorget og Møllergata. Jeg kan heller ikke se at det blir et godt byrom i selve regjeringskvartalet. Det blir liggende der som en stor festning midt i byen, sier Elvestuen til NRK.

Han legger til at det blir feil å legge store volumer inn i regjeringskvartalet, sammenlignet med Stortingets størrelse og viktighet. Han får støtte fra byantikvariat Janne Wilberg som frykter at det nye regjeringskvartalet vil påvirke bybildet negativ.

- Det blir Manhattan i Oslo. Jeg tror ikke at vi skal få til noe byliv knyttet til regjeringskvartalet. Statsbygg har uansett vært tydelig på at det ikke skal være noe aktivitet på gateplan i dette området, sier hun til NRK.

(NTB)

Hele Norges coronakart