I SIGET:  Med en framgang på 1,6 prosentpoeng går Venstre mest fram av alle partier på en ny meningsmåling.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
I SIGET: Med en framgang på 1,6 prosentpoeng går Venstre mest fram av alle partier på en ny meningsmåling. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Venstre mest fram på ny meningsmåling

Også SV går klart fram på samme måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i Aftenpostens siste partibarometer før valget at Venstre går kraftig fram sammenlignet med samme måling for én uke siden.

Med en framgang på 1,6 prosentpoeng går Venstre mest fram av alle partier på en ny meningsmåling. Partiet får dermed en oppslutning på 7,1 prosent.

- Vi føler at vi er i siget, sier partileder Trine Skei Grande i en kommentar.

Også SV kan på denne målingen notere seg en liten opptur i sluttfasen av valgkampen. Med en framgang på 1,5 prosentpoeng oppnår partiet en oppslutning på 5,2 poeng på meningsmålingen som ble utført etter lørdagens partilederdebatt på TV 2.

Tendensen i målingen er at Ap, Høyre og Venstre vil gjøre et godt valg, mens SV, Frp, KrF og Sp vil gjøre det dårligere sammenlignet med forrige kommunevalg i 2007.

De øvrige partienes resultater (med differansen fra forrige uke i parentes): Ap 31,1 (-1,0), Høyre 26,9 (+1,0), Frp 15,3 (-1,0), KrF 5,1 (-0,8), Sp 4,7 (-0,9), Rødt 1,6 (+0,1) og Andre 3,0 (-0,5).

(NTB)