Venstre og Frp på kollisjonskurs

- Vi har kastet bort uka, sier Trine Skei Grande.

KOLLISJONSKURS: Det er duket for knallharde budsjettforhandlinger i Stortinget. Venstre og Frp, her med partilederne Trine Skei Grande og Siv Jensen, har helt forskjellig syn på hvordan regjeringens samarbeidsavtale skal prege forhandlingene. Heiko Junge / NTB scanpix
KOLLISJONSKURS: Det er duket for knallharde budsjettforhandlinger i Stortinget. Venstre og Frp, her med partilederne Trine Skei Grande og Siv Jensen, har helt forskjellig syn på hvordan regjeringens samarbeidsavtale skal prege forhandlingene. Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er duket for knallharde budsjettforhandlinger i Stortinget når de parlamentariske lederne møtes i kveld klokka 19.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til Dagbladet at hun er innstilt på å gjøre den jobben som kreves for å komme i havn. Hun legger heller ikke skjul på forhandlingene som fram til nå har vært ført av partienes representanter i finanskomiteen, der de havarerte tidligere i dag, har gått trått.

- Vi har kastet bort uka, sier hun.  

Når hun og partileder Knut Arild Hareide nå kaster seg inn i forhandlingene, vil de de møte regjeringspartienes parlamentariske ledere, Harald Nesvik (Frp) og Trond Helleland (H).

På vei inn i møtet, avviste Nesvik at forhandlingene nå i realiten starter på null. Det samme gjorde Helleland.

- Nei, vi starter ikke på null. Det har vært gjort mye godt arbeid, og vi er innstilt på å sluttføre det arbeidet. Jeg vil si at muligheten for å bli enig er stor. Det er klart at det er mange harde tak som gjenstår, vi må gi og vi må ta, sa han.

På spørsmål om hvordan de parlamentariske lederne skal få fortgang i forhandlingene, lød svaret:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer