Venstre og gründerne

Hvorfor har Venstre så mye ugjort for gründerne, når de har hatt regjeringsmakt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olaf Thommessen (V) hisser seg opp over at Senterpartiet og Venstre er enige om en rekke grep som bør gjennomføres for å styrke gründerne og småbedriftene (Dagbladet Nett 3. september).

At man i politikken er enige om noe, er ellers gjerne en god ting. Det gir gjennomføringsevne, noe småbedriftspolitikken her i landet har manglet i en årrekke.

Senterpartiet vil gi småbedriftene en enklere hverdag, gjennom bl.a. å fjerne revisjonsplikten for de minste foretakene. Vi vil fjerne overprisingen av gebyrer i Brønnøysundregistrene - snikskatter som også Venstres koalisjonsregjeringer har funnet det bekvemt å saldere sine budsjetter med. Vi vil utnytte det handlingsrom EØS-avtalen gir for å støtte vekstbedrifter i distriktene i den første kritiske vekstfasen. Aller viktigst er likevel å gi gründere like trygderettigheter som andre i tilknytning til svangerskap og barneomsorg.

Men hvorfor har Venstre så mye ugjort for gründerne, når de har hatt regjeringsmakt i seks og et halvt av de siste ti årene? I løpet av denne perioden, hvorav fire år med Sponheim som næringsminister, fant de pussig nok ikke å kunne prioritere et eneste av tiltakene de nå flagger så høyt.

Senterpartiet og Venstre er enige i viktige deler av småbedriftspolitikken. Og i motsetning til Thommesen trekker jeg ikke min motparts gode vilje i tvil. Bare så synd at Venstre aldri evnet å omsette ord til handling. Det er vi i ferd med å gjøre.

Regjeringen har satt i gang en utredning av forenklede regnskaps- og rapporteringsregler for småbedriftene. En særskilt driftsstøtte for unge vekstbedrifter i distriktene vil bli innført i 2008. Senterpartiet arbeider hardt for at regjeringen skal innføre bedre trygderettigheter for gründere i 2008.

Venstre ynder å posere som gründernes fremste våpendrager, men løftet i virkeligheten knapt en finger til deres forsvar når det gjaldt. De hadde sju år på seg. Var det noen som sa bløff?

Thommessen bør jekke seg ned et par hakk. Så kan vi sammen glede oss på gründernes vegne når den rød-grønne regjeringen gjør vei i vellinga i småbedrifts¬politikken. Thommessen, jeg skal invitere deg når Senterpartiet feirer at vi innfører fremtidsrettede, likeverdige trygderettigheter for kvinnelige gründere. Du får ha slipset i beredskap.