Venstre og gründerne

Hvorfor har Venstre så mye ugjort for gründerne, når de har hatt regjeringsmakt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Olaf Thommessen (V) hisser seg opp over at Senterpartiet og Venstre er enige om en rekke grep som bør gjennomføres for å styrke gründerne og småbedriftene (Dagbladet Nett 3. september).

At man i politikken er enige om noe, er ellers gjerne en god ting. Det gir gjennomføringsevne, noe småbedriftspolitikken her i landet har manglet i en årrekke.

Senterpartiet vil gi småbedriftene en enklere hverdag, gjennom bl.a. å fjerne revisjonsplikten for de minste foretakene. Vi vil fjerne overprisingen av gebyrer i Brønnøysundregistrene - snikskatter som også Venstres koalisjonsregjeringer har funnet det bekvemt å saldere sine budsjetter med. Vi vil utnytte det handlingsrom EØS-avtalen gir for å støtte vekstbedrifter i distriktene i den første kritiske vekstfasen. Aller viktigst er likevel å gi gründere like trygderettigheter som andre i tilknytning til svangerskap og barneomsorg.

Men hvorfor har Venstre så mye ugjort for gründerne, når de har hatt regjeringsmakt i seks og et halvt av de siste ti årene? I løpet av denne perioden, hvorav fire år med Sponheim som næringsminister, fant de pussig nok ikke å kunne prioritere et eneste av tiltakene de nå flagger så høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer