Venstre og Høyre fram, Ap tilbake på måling

Kan ha snudd trenden fire måneder til valgdagen. Regjeringen mister flertallet i ny måling.

SYNKER: Partisekretær Raymond Johansen (t.v.),  statsminister Jens Stoltenberg, nestleder Helga Pedersen og avtroppende partisekretær Martin Kolberg synger på AP-landsmøtet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SYNKER: Partisekretær Raymond Johansen (t.v.), statsminister Jens Stoltenberg, nestleder Helga Pedersen og avtroppende partisekretær Martin Kolberg synger på AP-landsmøtet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Venstre får en oppslutning på 5,9 prosent på den siste meningsmålingen TNS Gallup har gjort for TV 2. Det er en framgang på 2,5 prosentpoeng fra forrige måned. Også i Høyre har man grunn til å smile i forkant av landsmøtet som starter fredag. Partiet går fram med 1,7 prosentpoeng til 14,3 prosent.

- Det er bra vi har snudd nedgangen, men jeg ønsker meg et bedre resultat enn dette på valgdagen, sier partileder Erna Solberg til TV 2.

Den største taperen på målingen er Arbeiderpartiet, som med en tilbakegang på 2,7 prosentpoeng får en oppslutning på 33 prosent. Ikke bra nok, medgir partisekretær Raymond Johansen.

- Dette er en motivasjon for å stå på i de viktige månedene vi har foran oss, sier han.

SV går fram 1,2 prosentpoeng til 8,9 prosent, mens Senterpartiet vaker like over sperregrensen med 4,2 prosent, etter en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng.

Skulle målingen bli valgresultatet, vil de rødgrønne miste flertallet sitt i Stortinget. Styrkeforholdet ville da vært 83 mot 86 mandater.

Fremskrittspartiet taper 1,8 prosentpoeng og ender på 24,2 prosent, mens Kristelig Folkeparti får en oppslutning på 5,3 prosent etter en minimal oppgang på 0,2 prosentpoeng. (©NTB)