Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venstre og KrF avslo budsjett-invitasjon

KrF og Venstre fikk tilbud om å være med å utforme regjeringens statsbudsjett, men avslo invitasjonen, sier statsminister Erna Solberg (H).

INVITERTE: Statsminister Erna Solberg (H) sier at sentrumspartiene ble invitert til å delta i utformingen av regjeringens statsbudsjett, men takket nei. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
INVITERTE: Statsminister Erna Solberg (H) sier at sentrumspartiene ble invitert til å delta i utformingen av regjeringens statsbudsjett, men takket nei. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De kunne ha påvirket budsjettforslaget sterkere før vi la det fram, men de har ønsket å påvirke budsjettet etter at vi la det fram, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Hun sier de to samarbeidspartiene ønsket at regjeringens budsjettforslag skulle forhandles om på Stortinget. Om KrF og Venstre burde ha svart ja på invitasjonen, har hun ingen formening om.

- Det har vært klart fra tidligere at de hadde denne muligheten, men de har ønsket å vise sine budsjettprioriteringer åpent ut først. Det er ryddig det også, sier regjeringssjefen som er blitt trukket stadig tettere inn i forhandlingene.

Hun slår kraftig tilbake mot kritikken om at forhandlingene har tatt unødvendig lang tid. Onsdag kveld møttes de parlamentariske lederne for de fire partiene i et nytt forsøk på å nærme seg en avtale. Partiene er enige om å møtes igjen ved lunsjtider torsdag.

KrFs Kjell Ingolf Ropstad, som deltok i den første budsjettrunden, sier det er åpenbare grunner til at partiet ikke ville delta i noen prosess rundt budsjettet før det ble lagt fram:

- Enten sitter du i regjeringen, eller ikke. Hvis vi skulle ha ført samtaler med regjeringen om enkeltdeler av budsjettet uten å se helheten, ville vår rolle som opposisjonsparti blitt helt umulig. Det valget ble tatt allerede i Nydalen i fjor da Samarbeidsavtalen ble laget, sier Ropstad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling