VIL SNAKKE MED SYLVI: Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide vil ha dialog med regjeringen om jordbruksforhandlingene - som landbruksstatsråd Sylvi Listhaug (Frp) per dags dato ikke har dekning for i Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL SNAKKE MED SYLVI: Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide vil ha dialog med regjeringen om jordbruksforhandlingene - som landbruksstatsråd Sylvi Listhaug (Frp) per dags dato ikke har dekning for i Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Venstre og KrF ber om jordbrukssamtaler

Vil i dag ha samtaler med regjeringen om jordbruksoppgjøret torsdag, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har verken Venstre eller KrF sagt at de vil støtte statens tilbud i årets jordbruksoppgjør.

Begge de to støttepartiene hadde gruppemøter på Stortinget onsdag.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) sender fredag et forslag til Stortinget som er basert på statens siste tilbud, til tross for at Venstre og KrF har vendt tommelen ned og oppfordret partene til å forsøke på nytt.

Bøndene er tilbudt en lønnsøkning på 3,5 prosent. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag mener imidlertid at tilbudet er sydd sammen slik at noen få vil få svært god uttelling, mens det store flertallet får et dårligere oppgjør.

Derfor ble det brudd i forhandlingene for en uke siden.

Senterpartiets Geir Pollestad ser positivt på at samarbeidspartiene ønsker å sette seg ned med regjeringen.

- Når KrF og Venstre nå ber om forhandlinger med regjeringen om jordbruksforhandlingene, er det godt nytt. Det viser at partiene på Stortinget ikke føler seg bundet til å stemme for statens tilbud, men at det er rom for å gjøre endringer i Stortinget, sier Pollestad.

Han minner samtidig KrF og Venstre om at Senterpartiet er klar til å danne et flertall med Venstre, KrF og Arbeiderpartiet for det han kaller en kraftig satsing på norsk matproduksjon dersom de to støttepartiene ikke får fullt gjennomslag hos Høyre og Frp.

(NTB)