- Venstre og KrF har et troverdighetsproblem

Stortinget stemte fredag nei et forslag som ville presset regjeringen til å hente hjem en syk fireåring og hans mor og søster fra Al Hol-leiren Syria. Familiens advokat er kritisk.

SYK: Her ligger gutt (4) og jente (3), som er barna til 29-årig norsk kvinne. De tre er internert i al-Hol-leiren. Gutten skal være alvorlig syk og underernært. Foto: Privat
SYK: Her ligger gutt (4) og jente (3), som er barna til 29-årig norsk kvinne. De tre er internert i al-Hol-leiren. Gutten skal være alvorlig syk og underernært. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag ble det klart at Stortinget stemte nei til å hente hjem en syk fireåring, hans lillesøster og 29 år gamle mor fra al Hol-leiren i Syria.

I stedet satser regjeringspartiene på å løse situasjonen, slik at den syke gutten kommer tilbake til Norge og får helsehjelp, i regjeringen.

Advokat Nils Christian Nordhus, som repesenterer den 29 år gamle moren, er skuffet over avgjørelsen.

- Fra desember 2018 til september 2019 har det blitt rapportert at over 300 barn har mistet livet i Al Hol-leiren. Al Hol-leiren er et sted hvor barn dør. Både mor og begge barna er i livsfare, men for fireåringen er faren for død mer overhengende og akutt på grunn av helsetilstanden, sier han.

KrF og Venstre har begge argumentert for at gutten bør hentes hjem, men satser på at saken kan ordnes av regjeringen, og stemte nei i dagens votering.

Skuffet

KrF har argumentert for at det kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for gutten hvis Stortinget gjør et vedtak, og at det er blant grunnene til at de stemmer nei.

Nordhus rister på hodet av forklaringa.

- KrF og Venstre hevder at de jobber for at både mor og barn skal komme hjem, men avstemningen i dag avslører at begge partier har et troverdighetsproblem, sier han:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer