- Venstre og KrF legitimerer Frp's politikk

Grete Faremo mener Venstre og KrF legitimerer Frp's asyl- og innvandringspolitikk.

 - LEGITIMERER:  - Venstre og KrF legitimerer Frp's politikk. Det blir et paradigmeskifte i norsk asyl- og innvandringspolitikk dersom Frp får plass ved Kongens bord. Og det står Venstre og KrF som garantister for, sier statsråd Grete Faremo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- LEGITIMERER: - Venstre og KrF legitimerer Frp's politikk. Det blir et paradigmeskifte i norsk asyl- og innvandringspolitikk dersom Frp får plass ved Kongens bord. Og det står Venstre og KrF som garantister for, sier statsråd Grete Faremo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grete Faremo har blitt beskyldt for å skruppelløs, populistisk og beinhard i asyl- og innvandringspolitikken. Den hardeste og mest nådeløse kritikken har kommet fra liberale Venstre og kristne KrF.

Nå slår Justis- og beredskapsministeren tilbake.

- Venstre og KrF stiller seg nå som garantister for at Frp skal komme i posisjon. Konsekvensen er at Venstre og KrF gir Frp mulighet til å sitte Kongens bord og ha direkte innflytelse på asyl- og innvandringspolitikken, sier Faremo.

- Det er ikke overraskende at Frp provoserer med utspill på asyl og innvandringsområdet. Det som er overraskende er at KrF og Venstre sitter musestille og vil gå i regjering med Fremskrittspartiet.

- Paradigmeskifte Hun sier rett ut at Norge vil bli annerledes med Fremskrittspartiet i regjering.

- Frp's rapport representerer et paradigmeskifte.

- De vil melde oss ut av internasjonale konvensjoner. De vil stramme inn familiepolitikken på en radikal måte. Etter min oppfatning vi Frp's politikk vil trolig være i strid med internasjonale konvensjoner. Men det teller vel ikke når de vil melde seg ut, sier Grete Faremo.

Hun stiller seg uforstående til at KrF og Venstre som har kritisert dagens rødgrønne-regjering for ikke å være humane nok, nå vil støtte en regjering med Frp.

Kritisert - Jeg sier ifra fordi de har kritisert oss for ikke være humane nok, nå støtter de et parti som vil endre asyl- og innvandringspolitikken kraftig. Jeg konstaterer at det fram til i dag har vært bred politisk enighet om asyl- og innvandringspolitikken i Norge. Fra Høyre til venstre i norsk politikk, med unntak av Frp.

- Hvordan kan Venstre og KrF forklare og forsvare at de nå vil støtte en regjering som vil stramme inn og lage en helt ny politikk. En politikk de fram til nå har ment er inhuman, spør Faremo.

Ministeren er også tindrende klar på at liberale Venstre og kristne KrF nå stiller seg bak et parti som vil todele arbeidslivet.

Opprørt - Frp vil ha tidsavgrensing for innvandrere. De vil samtidig stenge dem ute fra vårt sosialsystem. Dette er forhold vi kjenner igjen fra Gulf-statene. Slik vil vi ikke ha det i Norge. Er det et slikt samfunn Venstre og KrF vil ha? tordner Grete Faremo.

- De - KrF og Venstre - vil nå samarbeide med et parti som har en politikk som er på linje med de mest nasjonalistiske partiene i Europa, sier Faremo.

- Hvilke partier er det du sammenlikner Fremskrittspartiet med?

- Jeg fastslår at den politikk Frp vil innføre bryter radikalt med den asyl- og innvandringspolitikk som det er aksept for i Europa, sier Faremo.

Statsråden sier hun føler behov for å synliggjøre konsekvensene av en ny asyl- og innvandringspolitikk.

- Venstre og KrF har fram til nå framhevet familieverdier. Jeg skjønner at de nå er muse stille og sier minst mulig om konsekvensene av sin ny politikk.